Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Naar verwachting wordt het Memorandum of Understanding (MoU) met een of meer van de vier potentiële strategische partners voor de Isla-raffinaderij in de eerste week van oktober getekend.

bullenbaaiDat heeft Roderick van Kwartel, directeur van overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK), de eigenaar van de raffinaderij, tegenover deze krant verklaard. Het streven was eerder om het MoU eind september te tekenen, maar de potentiële partners hebben aangegeven iets meer tijd nodig te hebben. De directeur verklaarde over het algemeen positief gestemd te zijn over de gesprekken met deze partners.
,,De afgelopen tijd hebben drie van de vier gegadigden Curaçao bezocht om persoonlijk een beeld te krijgen van de Isla-raffinaderij en Bullenbaai. In verband met de vertrouwelijkheid van de bezoeken kan ik daar niet veel over zeggen. Ik kan wel zeggen dat men over het algemeen onder de indruk was van de staat waarin de twee locaties zich bevinden. Ook was men onder de indruk van de zogeheten shops waar werknemers van de raffinaderij zelf bepaalde onderdelen en hulpstukken voor de raffinaderij fabriceren omdat ze tegenwoordig niet meer elders worden gemaakt. Bij het bezoek zijn de gegadigden ook geïnformeerd over de opleidingsschool van de Isla, het potentieel aan professionals die bij de raffinaderij werken, hun technische vaardigheden en de talen die zij beheersen. Al met al denk ik dat wij een goede indruk hebben gemaakt”, aldus Van Kwartel.
Op pagina 4
‘Na tekenen verdere afwikkeling’


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).