Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Qredits Kòrsou heeft deze week de 32e kredietverstrekking gedaan waarmee een totaal leningbedrag is uitgegeven van 1 miljoen gulden.

qredits

Dat is op feestelijke wijze gebeurd. ,,Al dit geld is geïnvesteerd in lokale bedrijven en dus de economie”, aldus de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina (MAN) bij deze gelegenheid. Het kantoor van Qredits ging in april van dit jaar open. De kredieten zijn voor zowel startende ondernemers als ondernemers die hun activiteiten zouden willen uitbreiden. Tot nu toe zijn 21 nieuw bedrijven geholpen en 11 bestaande bedrijven. Onder deze bedrijven een restaurant, een souvenirwinkel, een pruikenbedrijf en een plek waar vegetarisch eten bereid wordt. ,,De bedrijven worden ook gecoacht”, zo is door Qredits-directeur Elwin Groenevelt uitgelegd. Het bedrijf is ook actief in Nederland, heeft filialen op Bonaire, Aruba en Sint Maarten en heeft al meer dan 20.000 bedrijven financieel bijgestaan. Raiska Herrera houdt zich voornamelijk bezig met de evaluatie van de vele financieringsverzoeken die binnen komen. De leningen gaan tot een maximumbedrag van 50.000 gulden inclusief coaching en hulp bij het ontwikkelen van een businessplan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).