Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij Insel Air, dat momenteel per dag worstelt om te overleven, moeten nog meer personeelsleden naar huis dan op 31 augustus al werd gemeld.

inselToen werd in de schuldeisersvergadering gesteld dat het vliegbedrijf plannen had om op korte termijn 45 tot 55 werknemers te ontslaan. Het ziet er nu naar uit dat ongeveer 60 procent van het huidige personeelsbestand van ongeveer 175 alsnog moet afvloeien. Dat komt neer op een afslanking met nog eens zo’n 90 personen, waarna Insel Air International - dat met de verlengde surseance van betaling op het randje van de afgrond balanceert - nog maar 85 medewerkers overhoudt.
De werknemers hebben nog tot woensdag, tot het middaguur de gelegenheid om vrijwillig hun vertrek te melden. Als er dan te weinig personeel vrijwillig is opgestapt, dan volgt het verzoek om een vergunning voor (massa)ontslag; gedwongen ontslagen dus.
Vakbond UGTK/Cadmu heeft gisteravond vergaderd met de personeelsleden van Insel Air. ,,Een deel van de leden is bereid gebruik te maken van het vrijwillig ontslag. Voorwaarde is wel dat de leiding zich aan de geldende opzegtermijn houdt en dat de cessantia wordt uitbetaald. De leden hebben besloten dat zij niet de stekker uit het bedrijf zullen halen. Dat betekent dat zij uit loyaliteit tot aan het eind van hun dienstverband service blijven verlenen, ook al is de situatie best moeilijk en demotiverend voor hen”, aldus voorzitter Wendell Muelen van de vakbond. ,,Wij houden ons op dit moment niet bezig met het feit dat misschien meer dan de helft van het huidige personeel weg moet. Of dat er misschien ook piloten ontslagen zullen worden. In dit stadium wachten we eerst af hoeveel mensen voor het vrijwillig ontslag kiezen. Aan de hand daarvan gaan wij aanstaande donderdag in gesprek met de directie.”
De personeelsleden van de vliegmaatschappij die bij de bond zijn aangesloten, willen dat de strategische partner vóór eind oktober bekend wordt gemaakt. ,,Het is nu genoeg geweest voor de leden. Zij willen niet langer in onzekerheid blijven. Daarom vragen zij aan de regering met klem om vóór eind oktober bekend te maken of er een nieuwe strategische partner voor de maatschappij is gevonden of niet. Het is bekend dat de maatschappij zonder een strategische partner niet kan overleven. De leden willen niet tot het eind van het jaar wachten op uitsluitsel.”

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.