Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Amnesty International gaat in het onlangs gepubliceerde rapport van Amnesty International, ‘Opgesloten en uitgezet: Venezolanen krijgen geen bescherming in Curaçao’ voorbij aan de lokale en regionale werkelijkheid en context.

amnesty Dat is de mening van de Curaçaose regering en meer specifiek de minister van Justitie, Quincy Girigorie (PAR) die naar de pers een officiële reactie heeft gestuurd.
Wel erkent de minister de aanbevelingen van Amnesty over de detentievoorzieningen en de communicatie over de beschermingsprocedures. Daarover meldt de minister dat een overeenkomst is gesloten met Nederland en dat er financiële hulp komt voor de verbetering en uitbreiding van de detentieruimtes voor ongedocumenteerden. ,,Het is de bedoeling dat er spoedig een centrum wordt gebouwd/verbouwd om de ongedocumenteerden die in detentie zijn, meer comfort te bieden. Dit centrum zou dan zelfs de mogelijkheid bieden om samen met andere familieleden te verblijven. Het een en ander hieromtrent dient nog geformaliseerd te worden. De minister van Justitie heeft het Korps Politie Curaçao geïnstrueerd om de politiecellen gelegen te Rio Canario permanent buiten gebruik te stellen”, aldus de minister. Met betrekking tot de communicatie meldt hij dat er inmiddels verschillende trajecten gestart zijn voor interne communicatie en training, die het justitieel personeel in staat stelt beter om te gaan met de vluchtelingenproblematiek.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.