Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Amnesty International gaat in het onlangs gepubliceerde rapport van Amnesty International, ‘Opgesloten en uitgezet: Venezolanen krijgen geen bescherming in Curaçao’ voorbij aan de lokale en regionale werkelijkheid en context.

amnesty Dat is de mening van de Curaçaose regering en meer specifiek de minister van Justitie, Quincy Girigorie (PAR) die naar de pers een officiële reactie heeft gestuurd.
Wel erkent de minister de aanbevelingen van Amnesty over de detentievoorzieningen en de communicatie over de beschermingsprocedures. Daarover meldt de minister dat een overeenkomst is gesloten met Nederland en dat er financiële hulp komt voor de verbetering en uitbreiding van de detentieruimtes voor ongedocumenteerden. ,,Het is de bedoeling dat er spoedig een centrum wordt gebouwd/verbouwd om de ongedocumenteerden die in detentie zijn, meer comfort te bieden. Dit centrum zou dan zelfs de mogelijkheid bieden om samen met andere familieleden te verblijven. Het een en ander hieromtrent dient nog geformaliseerd te worden. De minister van Justitie heeft het Korps Politie Curaçao geïnstrueerd om de politiecellen gelegen te Rio Canario permanent buiten gebruik te stellen”, aldus de minister. Met betrekking tot de communicatie meldt hij dat er inmiddels verschillende trajecten gestart zijn voor interne communicatie en training, die het justitieel personeel in staat stelt beter om te gaan met de vluchtelingenproblematiek.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).