Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De autoriteiten hebben afgelopen zaterdag in de vroege ochtenduren op vier plaatsen in Otrobanda invallen gedaan in het kader van het onderzoek ‘Venus’. Daarbij zijn de 45-jarige Dominicaan met de initialen I.K. en de 48-jarige Curaçaoënaar M.K. aangehouden op verdenking van mensenhandel.

mensenhandel1Ook zijn 21 illegale Venezolanen aangehouden, 19 mannen en 2 vrouwen. Zij zijn overgedragen aan de Immigratiedienst in afwachting van hun uitzetting.
De autoriteiten kwamen diezelfde ochtend ook zeventien Venezolaanse vrouwen tegen die als tragomeisjes werkten. De vrouwen zijn ondervraagd en zullen na het opnemen van hun verklaring als slachtoffer worden begeleid.
Tijdens deze actie is ook de 19-jarige E.S.R. op last van een hulpofficier van justitie aangehouden voor omkoping. De man had een illegale persoon als passagier in zijn auto en probeerde een agent om te kopen.
De acties zijn gezamenlijk gehouden door het politiekorps, de Taskforce Actiecentrum Ondermijning, het Recherche Samenwerkingsteam, de Koninklijke Marechaussee, de douane, de kustwacht, het Vrijwilligerskorps Curaçao en Defensie.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.