Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De autoriteiten hebben afgelopen zaterdag in de vroege ochtenduren op vier plaatsen in Otrobanda invallen gedaan in het kader van het onderzoek ‘Venus’. Daarbij zijn de 45-jarige Dominicaan met de initialen I.K. en de 48-jarige Curaçaoënaar M.K. aangehouden op verdenking van mensenhandel.

mensenhandel1Ook zijn 21 illegale Venezolanen aangehouden, 19 mannen en 2 vrouwen. Zij zijn overgedragen aan de Immigratiedienst in afwachting van hun uitzetting.
De autoriteiten kwamen diezelfde ochtend ook zeventien Venezolaanse vrouwen tegen die als tragomeisjes werkten. De vrouwen zijn ondervraagd en zullen na het opnemen van hun verklaring als slachtoffer worden begeleid.
Tijdens deze actie is ook de 19-jarige E.S.R. op last van een hulpofficier van justitie aangehouden voor omkoping. De man had een illegale persoon als passagier in zijn auto en probeerde een agent om te kopen.
De acties zijn gezamenlijk gehouden door het politiekorps, de Taskforce Actiecentrum Ondermijning, het Recherche Samenwerkingsteam, de Koninklijke Marechaussee, de douane, de kustwacht, het Vrijwilligerskorps Curaçao en Defensie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).