‘HNO op 12 april 2019 in gebruik’
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - AusserhoferBos ZorgICT heeft de implementatie van het zorginformatiesysteem HiX uitgevoerd in het Hospital Nobo Otrobanda (HNO). Het gaat om de installatie van alle Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) in het nieuwe ziekenhuis.

hnoNu het project is afgerond, wordt verslag gedaan op de website over de ervaringen op Curaçao. ,,Elf maanden lang mochten wij leiding geven aan de implementatie van HiX bij het nieuwe, nog op te leveren ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda op Curaçao. Een geweldig leuke, spannende maar vooral inspirerende opdracht, waarbij met name het enthousiasme en de deskundigheid van de werkgroepleden, afkomstig uit het oude Sint Elisabeth Hospital (Sehos) opvallend hoog is”, zo staat geschreven.
En verder: ,,Na de planvoorbereiding in 2017 en de projectinitiatie in het eerste kwartaal 2018, begon het allemaal pas echt te leven in april van dit jaar. Tachtig kernteamleden werden opgeleid in Nederland, de projectruimtes werden opgeleverd, testomgevingen van de deelsystemen ingericht en de eerste proefconversie werd voorbereid. Vóór 1 september moest de basisinrichting HiX er staan.”
De organisatie beschrijft vervolgens de verdere planning, waaruit ook blijkt wanneer verwacht wordt dat HNO afgerond is. ,,Er zijn drie projectdagen voor alle werkgroepen in de eerste week van oktober en de resterende, inclusief twee integratietestdagen, in de laatste week van januari 2019. De livedatum staat gepland op 12 april 2019 en rond dat moment wordt het nieuwe ziekenhuis ook daadwerkelijk in gebruik genomen. Het project ligt prima op schema en er is geen reden om te twijfelen aan de haalbaarheid van 12 april 2019 als ‘go live’-datum.”
Op de site wordt nog uitgelegd dat begin dit jaar het nieuwe bestuur van HNO de samenwerking gezocht heeft met het Erasmus MC. ,,EMC werkt ook met HiX en heeft veel ervaring met de transitie van een oud naar een nieuw ziekenhuis. Met de samenwerking die tot stand is gekomen gaat Erasmus MC het nieuwe ziekenhuis, naast medisch inhoudelijk, ook op een groot aantal andere terreinen ondersteunen”, zo schrijft AusserhoferBos ZorgICT, zich baserend op een bericht uit het Antilliaans Dagblad. Een van die terreinen die EMC gaat ondersteunen is de implementatie van HiX. AusserhoferBos ZorgICT: ,,En dat betekent voor ons dat daarmee een einde komt aan onze opdracht. De afgelopen maanden hebben wij het project uitvoerig en in goede harmonie overgedragen aan onze opvolgers”, schrijft het AusserhoferBos ZorgICT-team tot slot, bestaand uit Peter Bos, Jan Koning en Onno Kooijman.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).