Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - In de eerste zes maanden van 2018 is op Curaçao een totaalaantal van 204.804 verblijfstoeristen geregistreerd.

groeiDit is een stijging van 1,7 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, toen een totaalaantal van 201.428 toeristen werd verwelkomd.
Dat is dinsdag door de ketenpartners binnen de toeristensector bekendgemaakt. Vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Ontwikkeling, de Curaçao Tourist Board (CTB), de hospitalityvereniging Curaçao Hospitality & Tourism Association (Chata) en Curaçao Ports Authority (CPA) hebben een gezamenlijke persconferentie gehouden waarbij het resultaat op het gebied van toerisme over de eerste zes maanden bekend is gemaakt. Minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling zei dat de eerste zes maanden van dit jaar ‘een bijzonder positief begin voor de toeristensector zijn geweest’. ,,Van januari tot en met juni 2018 is de sector opgebloeid.”
Naast het aantal verblijfstoeristen, is ook een overzicht geboden van het aantal overnachtingen in de periode van januari tot en met juni. In de eerste zes maanden is een groei van 2,6 procent vastgesteld; toeristen hebben toen 1.823.364 nachten op Curaçao doorgebracht. En ook het derde kwartaal is positief begonnen: de maand juli werd afgesloten met een groei van 19 procent, aldus CTB-directeur Hugo Clarinda.
CTB heeft in het tweede kwartaal verschillende promotiecampagnes op touw gezet. Evenementen zoals de Velas Latinoamérica, het Curaçao North Sea Jazz Festival en The Flying Dutch - die in oktober moet plaatsvinden - zijn volop gepromoot en er zijn intensieve samenwerkingen aangegaan met onder andere Copa Airlines, Avianca, American Airlines Vacations, Apple Leisure Group, Expedia, KLM, TUI, Corendon en Kras. Samen met partners in de private sector heeft CTB verschillende roadshows georganiseerd om de consument van verschillende belangrijke markten dichter bij Curaçao te brengen. Deze campagnes zullen worden voortgezet, zo belooft Clarinda. Zo wordt eind september een nieuwe brandingscampagne gelanceerd voor de bestemming Curaçao.
Miles Mercera, de ceo van Chata bracht ook goed nieuws: de hotelbezetting gedurende de eerste zes maanden van 2018 heeft Curaçao ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder een groei van 4,1 procent van de hotelbezetting geregistreerd. De Average Daily Rate (ADR) en de Revenu Per Available Room (RevPar) zijn eveneens gestegen. Vergeleken met 2017 is het gemiddelde tarief met 16,7 procent gestegen (van 145,28 dollar in 2017 naar 169,55 dollar in 2018), terwijl de omzet per beschikbare kamer een groei heeft gerealiseerd van wel 23,5 procent (van 109 dollar in 2017 naar 134,76 dollar in 2018). ,,Wanneer de bezettingscijfers worden vergeleken met de voorspelling van Chata aan het begin van dit jaar, is te zien dat de eerste zes maanden alle verwachtingen heeft overstegen”, zo liet Mercera weten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).