Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Patrick Geers, eigenaar van Duikschool Wederfoort in Boka Samí, en zijn team zijn weer volop bezig met het uitvoeren van duiktrips.

wederfoort De duiken worden nu uitgevoerd vanuit het nabijgelegen Waterfront Terrace.
,,We moeten wel. We willen weer kunnen werken als vanouds”, aldus de eigenaar. ,,Een geluk bij een ongeluk was dat een deel van het duikmateriaal op een andere vestiging lag en dat er nog een bestelling van onder andere duikflessen en pakken onderweg was vanuit Amerika. Dat is allemaal gespaard gebleven.”
Het pand van de duikschool is vorige week, inclusief het materiaal en inboedel, volledig door een brand verwoest. De oorzaak van de brand is nog steeds niet bekend. De politie heeft de chip van de beveiligingscamera meegenomen, maar er is nog steeds geen duidelijkheid. Het onderzoek van de recherche is nog bezig, maar heeft tot nu toe nog niets opgeleverd. Daags na de brand verklaarde de officier van dienst van de brandweer, Elroy Obispo, aan deze krant dat ‘het vanwege de totale verwoesting moeilijk zal zijn te achterhalen wat de oorzaak is geweest.”
Volgens Geers ‘lijkt het op brandstichting’. ,,Ook omdat de brandweer op de bewuste nacht een auto aan het blussen was, die in de buurt van de duikschool in brand stond, toen bij de duikschool het alarm afging. Maar er is geen bewijs.”
Het pand en de inboedel waren niet verzekerd. Geers zegt hierover tegen deze krant: ,,Een verzekering afsluiten konden wij niet. In het verleden waren er veel inbraken geweest en er is veel natuurschade geweest, waardoor de verzekeringen het niet aandurfden het pand te verzekeren.”
Mede daarom is een crowdfunding begonnen door de vele duikers van over de hele wereld, die sinds de oprichting van Wederfoort in 1955 met de duikschool hebben gedoken. Het doel van de crowdfunding is om 50.000 dollar op te halen om Geers en zijn partner Sharaira Janga op weg te helpen. De teller staat op dit moment op 1.363 dollar. ,,Hiermee kan niet de hele nieuwbouw gerealiseerd worden, maar het is een grote stap in de goede richting, die heel erg gewaardeerd wordt”, aldus Geers. Doneren kan online.
www.gofundme.com/zv4b87-support-dive-wederfoort


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.