Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het project Nos Ta Konektá, waarbij jongeren zonder toegang tot de digitale wereld, een jaar lang een laptop, wifi en lessen krijgen, is van start gegaan. In totaal krijgen ongeveer 55 kinderen hierdoor de kans om zich digitaal te ontwikkelen.

nostakonektaDe aftrap voor Nos Ta Konektá werd zondag gegeven in de showroom van Crown Automotive op Ser’i Domi. Ongeveer 35 kinderen en hun ouders waren hierbij aanwezig. Minister van SOAW Hensley Koeiman probeerde de aanwezigen ervan bewust te maken dat zij bevoorrecht zijn om aan dit project mee te mogen doen. ,,Als je een kans krijgt, grijp die dan, zodat je kan groeien en ontwikkelen”, zei hij.
,,Tegenwoordig leven we in een digitaal tijdperk en het beheersen van computervaardigheden wordt steeds belangrijker. Vaak ontbreekt er in armere gezinnen thuis de apparatuur en de toegang tot het internet. Het digitale gat dat daardoor ontstaat ontneemt deze groep jongeren gelijke kansen op ontwikkeling, werk en een toekomst”, legt Nos Ta Konektá uit op zijn website. Met het project wil de organisatie dat gat dichten, door de computervaardigheden van jongeren tussen de 12 en 17 jaar verbeteren.
Het project wordt georganiseerd door Nos Ta Konektá, het buurtcomité van Ser’i Domi en de sector Familie en Jeugd van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). SOAW geeft met het zogenaamde ‘Triple P’-programma ondersteuning aan de ouders, terwijl Nos Ta Konektá zich vooral op de kinderen richt. De aanschaf van materialen, zoals laptops, wordt mogelijk gemaakt door verschillende sponsors, waaronder Tom’s Planner, CBCS, en Stichting Johannes Bosco.
www.nos-ta-konekta.com


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.