Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Fokker 50 van Insel Air die zondag niet kon vliegen wegens een ‘elektronisch probleem’, werd gisterochtend om 03.00 uur weer luchtwaardig verklaard. Een aangepast schema is van kracht gegaan om te zorgen dat alle passagiers die voor zondag en maandag een ticket hadden, hun bestemming alsnog zouden bereiken.

F02Insel Fokker 50 OPT cmykZo meldt de luchtvaartmaatschappij in een persbericht. Volgens het aankomst- en vertrekschema op de website van Curaçao International Airport is gisteren enkel de eerste vlucht van en naar Bonaire (7I 301) nog geannuleerd en zijn de overige vluchten daarna opgepakt, met kleine vertragingen van ongeveer tien minuten.
Insel Air vliegt momenteel met slechts één toestel tussen Aruba, Bonaire en Curaçao. De tweede F50 moest in juni vlak na het opstijgen terugkeren naar het vliegveld op Sint Maarten vanwege een defecte motor. Het is de luchtvaartmaatschappij klaarblijkelijk nog niet gelukt om een vervangende motor te vinden. Eerder vertelde voormalig ceo Jan Heppener al aan deze krant dat het zo lang duurt doordat er weinig exemplaren van dit type motor in omloop zijn.
In de tussentijd is een wetlease-overeenkomst getekend met Conviasa voor het gebruik van een Embraer E-190 jet, waarmee dagelijks naar Sint Maarten wordt gevlogen en een keer in de week naar Suriname. Navraag bij de huidig ceo, Edward Heerenveen, leert dat dit toestel niet zomaar ingezet mag worden tussen de ABC-eilanden. De procedure om hier een vergunning voor aan te vragen is complex en omslachtig. Daarom werd zondag de voorkeur gegeven aan het zo snel mogelijk repareren van de enige F50 die Insel Air nog in gebruik heeft.
Zondag moesten door de problemen aan dit toestel alle vluchten naar Aruba en Bonaire worden geannuleerd. Zo veel mogelijk passagiers van en naar Aruba zijn op vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen geplaatst. Maar niet voor iedereen was plek omdat veel vluchten vol zaten vanwege het Curaçao North Sea Jazz Festival. Alle passagiers die gestrand waren en geen eigen onderkomen hebben op Curaçao, werden opgevangen in hotels.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).