Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Reisorganisatie Corendon heeft een serieus bod gedaan op het onroerend goed dat toebehoort aan Veneto Holiday Beach Hotel.

veneto Dat bevestigt woordvoerder Simone van Beek desgevraagd aan deze krant.
,,We zijn zeer geïnteresseerd in het hotel en wachten nu op goedkeuring van de rechter”, aldus Van Beek. Corendon wil nog geen uitspraken doen over de hoogte van hun bod. Wel stelt Van Beek dat de organisatie enkel geïnteresseerd is in het hotel. Niet in het casino of het restaurant.
Aanvankelijk zouden de vaste activa donderdag 23 augustus onder de hamer gaan, maar de veilig is aangehouden na een verzoek voor onderhandse verkoop aan de rechter. Dit verzoek blijkt nu afkomstig te zijn van Corendon. Zoals deze krant eerder meldde moet de rechtbank nu gaan beoordelen of de hoogte van het bod acceptabel is en of een veiling niet meer geld zal opleveren. Wanneer de rechter uitspraak doet over de hoogte van het bod is ook bij Van Beek niet bekend.
De inzetprijs voor de verkoop van het totale project was 12,2 miljoen dollar, dat betrof zes percelen inclusief het bijbehorende recht van erfpacht. Als richtlijn voor dit minimale bod is het taxatierapport van Newmark Knight Frank aangehouden. Dit bedrijf uit Miami heeft in opdracht van FirstCaribbean International Bank onderzoek gedaan naar het vastgoed aan de Pater Eewensweg en schatte de huidige marktwaarde op 11,5 miljoen dollar.
Wanneer investeerders de aanbevelingen zouden opvolgen om het Veneto om te toveren tot een accommodatie in het hogere segment zou de marktwaarde binnen twee jaar verhoogd kunnen worden tot 35,1 miljoen dollar en een jaar later, wanneer de situatie is gestabiliseerd, tot zelfs 37,2 miljoen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.