Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Bij de Capriles Kliniek vond vorige week een grootschalige orkaanoefening plaats.

orkaanoefening Niet alleen de zorgafdelingen, maar ook de ondersteunende diensten en Fundashon Sonrisa waren hierbij betrokken.
Vanuit een fictieve tropical storm watch op dag 1, zijn alle fasen doorlopen van het orkaanstappenplan, culminerend in een evacuatie naar in alle snelheid geprepareerde shelters. ,,Al met al kan worden teruggekeken op een succesvolle training, waaruit bleek dat voorgaande trainingen daadwerkelijk hebben bijgedragen aan een sneller en soepeler verloop van bijvoorbeeld de evacuaties van de zorgafdelingen”, zo stelt de BHV-organisatie van Klínika Capriles in een persbericht. ,,Uiteraard waren er ook punten van aandacht die naar voren kwamen. En dit is natuurlijk precies het doel van een dergelijke oefening; kijken wat goed gaat en leren wat beter kan, zodat men in het geval het ooit nodig is, goed voorbereid is.”
Hugo Rafaela, lid van het rampenteam van het Rode Kruis Curaçao, heeft vrijdagavond samen met de BHV Preventiemedewerkers een rondgang gemaakt langs alle afdelingen en was lovend over het verzette werk. Gisteravond kon rond 20.30 uur voor de laatste afdeling het sein worden gegeven fase 3 af te sluiten en over te gaan naar fase 4; het terugbrengen naar de dagelijkse staat van de afdelingen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.