Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Bij de Capriles Kliniek vond vorige week een grootschalige orkaanoefening plaats.

orkaanoefening Niet alleen de zorgafdelingen, maar ook de ondersteunende diensten en Fundashon Sonrisa waren hierbij betrokken.
Vanuit een fictieve tropical storm watch op dag 1, zijn alle fasen doorlopen van het orkaanstappenplan, culminerend in een evacuatie naar in alle snelheid geprepareerde shelters. ,,Al met al kan worden teruggekeken op een succesvolle training, waaruit bleek dat voorgaande trainingen daadwerkelijk hebben bijgedragen aan een sneller en soepeler verloop van bijvoorbeeld de evacuaties van de zorgafdelingen”, zo stelt de BHV-organisatie van Klínika Capriles in een persbericht. ,,Uiteraard waren er ook punten van aandacht die naar voren kwamen. En dit is natuurlijk precies het doel van een dergelijke oefening; kijken wat goed gaat en leren wat beter kan, zodat men in het geval het ooit nodig is, goed voorbereid is.”
Hugo Rafaela, lid van het rampenteam van het Rode Kruis Curaçao, heeft vrijdagavond samen met de BHV Preventiemedewerkers een rondgang gemaakt langs alle afdelingen en was lovend over het verzette werk. Gisteravond kon rond 20.30 uur voor de laatste afdeling het sein worden gegeven fase 3 af te sluiten en over te gaan naar fase 4; het terugbrengen naar de dagelijkse staat van de afdelingen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).