Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bondscoach Remko Bicentini heeft deze week bekendgemaakt welke spelers op 10 september voor Curaçao mogen uitkomen tijdens de eerste Nations League-wedstrijd tegen Grenada. De definitieve selectie telt 23 voetballers, met Reangelo Janga en Charlison Benschop op de spitsposities.

F08 SPORT Definitieve selectieNieuwkomers in het team zijn Jeremy de Nooijer, Brandley Kuwas, Rensley Leuteria, Quenten Martinus en Janga. De Nooijer en Kuwas waren in maart, tijdens de vriendschappelijke wedstrijden tegen Bolivia, verhinderd door een blessure. Inmiddels zijn de voetballers opgeknapt en zijn ze er ‘gelukkig weer bij’, aldus Bicentini.
Daar tegenover staat dat Gino van Kessel dit keer door een zware blessure is uitgeschakeld. Leuteria zal hem vervangen als ‘buitenspeler’. ,,Ik ben gaan kijken naar een speler die als vleugelaanvaller kan spelen en dat kan Rensley. Hij heeft het in de competitie goed gedaan”, analyseert Bicentini.
Martinus was er in maart tijdens de vriendschappelijke wedstrijden tegen Bolivia niet bij, vanwege zijn recente transfer naar een Japanse voetbalclub. Omdat de competitie daar anders loopt dan in Europa en het nu om een echte wedstrijd gaat, reist Martinus dit keer wel af naar Curaçao. Ook voor Janga geldt dat hij in maart andere prioriteiten had en nu toch het nationale tenue aantrekt. Randal Winklaar is dit keer buiten de boot gevallen.
,,Ze zeggen altijd: never change a winning team, maar er zijn toch een paar wijzigingen gedaan ten opzichte van de afgelopen wedstrijden tegen Bolivia. Als bondscoach kijk je anders naar een selectie. Je wilt steeds weer doorselecteren waar nodig”, aldus Bicentini. ,,Het is misschien nog niet eens zo moeilijk om ergens te komen, maar het gaat erom dat we op dat niveau kunnen blijven, of een stijgende lijn kunnen inzetten.”
De bondscoach heeft naar eigen zeggen zorgvuldig en lang nagedacht over de samenstelling van het Curaçaose team. ,,De spelers moeten fit zijn en de absolute wil hebben”, noemt hij als vereisten. En om te zien of de geselecteerde voetballers daar aan voldeden, is Bicentini regelmatig gaan kijken naar wedstrijden en trainingen bij hun eigen clubs. Maar behalve de individuele prestaties, speelt ook de teamspirit een belangrijke rol. ,,De spelers moeten elkaar beter en scherper maken.”
Al met al is Bicentini - vooral door de aanwezigheid van Reangelo Janga en Brandley Kuwas - ‘heel tevreden’ over de selectie. Het is volgens de bondscoach een sterk team dat ‘zeker in staat moet zijn om Grenada te verslaan’. ,,Het wordt geen gemakkelijke opgave. Grenada is een ploeg die graag veel fysieke duels in de strijd gooit. Maar als wij uitgaan van onze eigen speelwijze en kracht, dan moet het lukken. Ons team heeft al laten zien dat het op hoog niveau kan acteren”, zegt hij.
Het wordt de eerste wedstrijd voor Curaçao in de Nations League, waar in totaal 41 landen aan meedoen. Tijdens het toernooi dat door Concacaf wordt georganiseerd, zullen in de eerste ronde twee wedstrijden worden gespeeld ‘thuis op Curaçao’ en twee in het buitenland. Na de confrontatie met Grenada volgt op 12 oktober in Tampa (Verenigde Staten) een wedstrijd tegen U.S. Virgin Islands, op 19 november een wedstrijd tegen Guadeloupe op Curaçao en de laatste op 25 maart volgend jaar tegen Antigua & Barbuda in deze eilandstaat.
Beide wedstrijden die op Curaçao gespeeld worden, vinden om 20.00 uur plaats in het Ergilio Hato Stadion in het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) te Brievengat. Kaarten om de wedstrijden bij te wonen, zijn verkrijgbaar bij de gebruikelijke verkooppunten. Er zijn verschillende prijspakketten beschikbaar waaronder een VIP pakket voor beide wedstrijden ter waarde van 250 gulden en een sectie C pakket voor 30 gulden voor beide wedstrijden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).