Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Van de Colombianen die Curaçao bezoeken komt meer dan 48 procent uit Bogota en 22 procent uit Medellín.

promotie Daarom blijft de Curaçao Tourist Board (CTB) zich met haar marketinginspanningen in het Latijns-Amerikaanse land voornamelijk op deze twee steden richten.
Het CTB voert in Bogota en Medellín - in samenwerking met verschillende partners uit de private sector - verschillende promotionele activiteiten uit, bijvoorbeeld door te adverteren in kranten, op billboards, tv, radio, in bioscoopcomplexen, online en op sociale media. Daarnaast houdt het toeristenbureau regelmatig educatieve sessies voor reisagenten. ,,Het is belangrijk om onze handelspartners te stimuleren en op te leiden om ervoor te zorgen dat Curaçao te allen tijde ‘top of mind’ is bij de reisagenten, touroperators en luchtvaartmaatschappijen”, aldus CTB in een verklaring.
Onlangs werd er nog een ‘Curaçao Roadshow’ gehouden. Onderdeel daarvan was een een event in Hotel Viaggo in Medellín, waarbij 85 reisagenten en 35 groothandelaren aanwezig waren. De Curaçaose delegatie verzorgde tevens een salestraining in het hoofdreserveringscentrum van luchtvaartmaatschappij Avianca en reisde verder naar Bogota voor een interactieve ontbijtsessie met 24 persleden. Gevolgd door onderhandelingssessies met meer dan 60 ‘wholesalers’ in het Bioxury Hotel. Dit leidde tot een handvol publicaties in de lokale media over de ‘ambitieuze plannen en doelstellingen van de eilanden’, meldt CTB.
Ook werden twee andere travel agent-events in Bogota bezocht. Deze waren samen goed voor 350 travel agents. Bij deze evenementen kreeg elke tafel met reisbureaus de kans om binnen vijftien minuten een van ‘unique selling points’ te presenteren. Dat lukte de Curaçaose delegatie kennelijk zo goed, dat de reisbureaus hun uiterste best deden om kans te maken op een reis naar Curaçao. Volgens het bericht van CTB werd er muziek gemaakt, geacteerd en gekleurd om een gooi te doen naar de prijs. Het toeristenbureau kijkt dan ook tevreden terug op de Roadshow en bedankt alle betrokken partners die hebben deelgenomen aan de promotie-evenementen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).