Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Landsverordening elektronische bekendmaking is gisteren in de Staten aangenomen. Met deze Landsverordening zullen voortaan alle aangenomen wetten en besluiten officieel op een website van de regering worden gepubliceerd.

OPWetten op de websiteHiermee komt de hardcopy-publicatie in de Curaçaosche courant te vervallen. Volgens minister van Algemene Zaken Eugene Rhuggenaath (PAR) is om deze reden ook het contract met de gelijknamige drukkerij per eind 2018 opgezegd.
Er is afgezien van de mogelijkheid om aan te sluiten bij de Nederlandse webbeheerder van de website Wetten.nl, daarmee was een groot bedrag gemoeid. Rhuggenaath: ,,Nu worden alle wetten en besluiten op de website van de overheid (www.gobiernu.cw) gepubliceerd. Er wordt dus ook niet een aparte website gemaakt voor de publicaties. Onder het kopje ‘thema’s’ op de site, kan de optie ‘wet- en regelgeving’ gekozen worden. Hier komen de nieuwste publicaties gelijk in beeld, maar er kan ook gezocht worden naar specifieke wetten met een zoekoptie. Alle geconsolideerde wetteksten van het eilandgebied Curaçao van vóór 10 oktober 2010 komen uiteindelijk ook allemaal op de site te staan, waardoor de hele wetsgeschiedenis in beeld komt”, aldus Rhuggenaath. Hij legt uit dat het de bedoeling is dat de wetten in verschillende talen zullen worden opgenomen, in het Nederlands, Papiaments en Engels. ,,Daarbij wordt gekeken naar prioriteiten. Zo zullen wetten die bijvoorbeeld belangrijk zijn voor het bedrijfsleven en investeerders zo snel mogelijk in het Engels vertaald worden”, zo licht Rhuggenaath toe.
Hij geeft ook aan dat er een informatiecampagne komt voor de bevolking met publicaties in de media. Verder is de website dusdanig opgemaakt dat deze ook toegankelijk is op andere ‘devices’ dan de computer, zoals telefoons en iPads. Wil iemand een hardcopy, dan kan deze bij de ‘bentana di informashon’ tegen een vergoeding verkregen worden.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).