Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De 16-jarige Darryl Collins heeft een profcontract getekend bij Kansas City Royals. De talentvolle honkballer blijft nog tot half oktober bij de Curaçao Neptunus en vertrekt daarna naar de Verenigde Staten.

Profcontract DArryl Collins2Dat meldt zijn huidige club in een persbericht. Onder het toeziend oog van Nick Leto, scout namens de club uit Kansas City, zette Collins zondag na de gewonnen wedstrijd tegen Twins Oosterhout zijn handtekening onder de overeenkomst. ,,Ik vind het echt fantastisch! Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan”, reageerde de speler opgewekt.
Collins speelde in 2018 in totaal 28 wedstrijden in de reguliere competitie. Daarin sloeg hij maar liefst 33 honkslagen (.418), waarvan vier tweehonkslagen. Op zondag 19 augustus sloeg Collins zijn eerste homerun in de hoofdklasse in de twaalfde inning van de wedstrijd tegen L&D Amsterdam. Daarnaast sloeg Collins dit seizoen in de reguliere competitie veertien punten binnen en wist hij twaalf honken te stelen. ,,De prestaties van Collins, kleinzoon van clubicoon en coach Jan Collins, zijn de afgelopen maanden niet onopgemerkt gebleven”, concludeert zijn club.
Ook internationaal boekte Collins al successen. Hij werd bijvoorbeeld Europees clubkampioen met de Curaçao Neptunus, maakte deel uit van de Nederlandse selectie die winnaar werd van de Colt World Series en veroverde met het Nederlands Kingdomteam de Europese titel tijdens het U18 Europees Kampioenschap. Collins sloeg tijdens dat toernooi de meeste punten (11) binnen en sloeg de meeste honkslagen (12).


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).