Van onze redactie
Willemstad - ,,We hebben vijf keer zoveel hotelkamers nodig”, zegt directeur Ramon Koffijberg van de lokale investeringspromotor Curaçao Investment & Export Promotion Agency (Cinex).

hotelkamersSamen met ondernemerswebsite Sprout blikt hij vooruit op het bezoek van een groep Nederlandse investeerders die deze week Curaçao bezoekt om te onderzoeken welke businesskansen het eiland biedt. Sprout noemt Koffijberg ‘de Curaçaose investeringsaanjager’.
Koffijberg probeert zijn eiland te promoten als investeringsbestemming en zoekt naar internationale investeerders, die hij koppelt aan Curaçaose projecten. De Cinex-directeur organiseert hiervoor investeringsevenementen en bezoekt handelsmissies. De instelling helpt ook overzeese ondernemers met het ‘vervelende papierwerk’, zoals verblijfs- en vestigingsvergunningen en bankzaken.
Sprout constateert dat de toerismesector op Curaçao flink groeit. Hoe voorkom je Amsterdamse of Venetiaanse taferelen, waarbij het te druk wordt door toenemend toerisme? ,,Als we überhaupt ooit een keer een maximum halen, dan nodig ik u hoogstpersoonlijk uit voor een feestje”, antwoordt de Cinex-directeur lachend in het vraaggesprek.
,,Bij ons is er genoeg ruimte. Van alle ruim 1,2 miljoen toeristen per jaar komt nu de meerderheid als dagtoerist met bijvoorbeeld een cruiseschip naar het eiland. Meer dan 40 procent van de toeristen komt bovendien uit Nederland. Nederlanders weten ons nu wel te vinden, dus richten we ons op Canada en de Verenigde Staten. Er komen steeds meer toeristen naar Curaçao. Vliegtuigen komen vaker naar ons eiland. Zo voert KLM de frequentie op en vliegt American Airlines per december drie keer per dag naar het eiland. Per week gaan er de komende periode vele honderden stoelen extra naar ons eiland.”
Om die forse toestroom aan toeristen te huisvesten, beschikt het eiland volgens Koffijberg nog niet over voldoende hotelkamers. ,,We hebben nu tegen de zesduizend kamers, maar de komende jaren hebben we er vijf keer zoveel nodig. Begin je als investeerder nu te bouwen aan een hotel op Curaçao, dan is je timing dus perfect. We hebben snel behoefte aan minimaal duizend kamers, dus zo’n vier hotels.”

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.