Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Aan de buitenkant een geheel vernieuwde parkeerplaats. En binnen nieuwe verlichting en 450 meter aan leuningen voor meer veiligheid. Dat is het resultaat van de onderhoudswerkzaamheden bij de grotten van Hato.

grot 2Het vaste team heeft hier hard aan gewerkt, onder leiding van general manager Monica Vrolijk. Stichting Carmabi, verantwoordelijk voor het onderhoud aan de grotten en bijbehorende routes, heeft het project betaald.
De ingang van de populaire toeristische attractie is volledig op de schop gegaan. De entree is afgescheiden van de looproute voor bezoekers die door touroperators met de bus worden afgezet. Dit vergroot de veiligheid van de bezoekers en vermindert de wachttijden voor grote groepen. Met datzelfde doel zijn bij de ingang zestien nieuwe parkeerplaatsen voor taxi’s en personenauto’s gecreëerd.
Ook in de grotten zelf is hard gewerkt. Er zijn langs de gehele looproute nieuwe leuningen geplaatst, zodat mensen veilig de grot kunnen bewonderen. Daarnaast is er extra verlichting opgehangen bij de lage stukken, om te voorkomen dat mensen hun hoofd stoten.
Bij alle werkzaamheden is uitgebreid rekening gehouden met het welzijn van de dieren - waaronder de zeldzame langneusvleermuizen - die de grot bewonen, aldus Carmabi.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).