Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister Zita-Jesus Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft gelogen toen zij zei dat Baoase een vergunning had.

Julus Koko kleinIn een brief - in juni gedateerd en op 16 augustus, een dag vóór de manifestatie, getekend - schrijft de bewindsvrouw dat de vergunning nog geregeld moet worden. Aldus Julius Koko, de organisator van de demonstratie van afgelopen vrijdag tijdens een persconferentie gisteravond, nadat hij een paar uur door de politie was verhoord in verband met de demonstratie en daarna huiswaarts mocht keren. ,,Het onderzoek naar vernieling bij Baoase Resort wordt voortgezet. Julius Koko blijft verdachte in deze zaak”, aldus het Openbaar Ministerie (OM).
Koko verklaarde dat hij bereid is te accepteren dat de bewindsvrouw incompetent is, maar niet dat zij liegt. Volgens hem was een team van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) op 14 augustus bij Baoase. Bij die gelegenheid is aan de leiding van het luxe resort gevraagd om de ministeriële beschikking te laten zien waaruit blijkt dat zij de eigenaar is van het terrein. Na een uur heeft de leiding van Baoase volgens Koko verklaard dat er geen ministeriële beschikking is. Daarna heeft MEO contact gehad met de bewindsvrouw.
Het X-team zou er volgens Koko bij zijn gehaald om de poort weg te halen. ,,Maar men koos ervoor die dans te ontspringen. Dat is triest.” Hij vroeg zich tijdens de persconferentie af hoeveel waarschuwingen Baoase had gekregen. Volgens hem hebben alle vijf ministers die op zaterdag een persconferentie hielden, ook leugens aan het volk verteld.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).