Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De leerlingen van Feffik die de toegang tot het instituut blokkeerden, blijken achteraf voorbeeldige demonstranten te zijn.

feffikDat heeft Justitieminister Quincy Girigorie verklaard. Girigorie ging in gesprek met de leerlingen omdat als gevolg van hun actie niemand meer bij het instituut naar binnen kon gaan of het gebouw verlaten. De jongeren uitten hiermee hun ongenoegen over de onduidelijkheid die nog omtrent het opleidingsinstituut heerst. In gesprek met de jongeren heeft de bewindsman hen laten weten dat zij de openbare orde niet mogen verstoren. Zij hebben wel het recht om te demonstreren zolang zij zich aan de regels houden. De minister heeft de jongeren uitgelegd dat hij liever niet had dat de politie hen onder dwang zou moeten verwijderen vanwege het verstoren van de openbare orde. Na dit gesprek zijn de jongeren in gesprek gegaan met de politie. Voor de minister hebben de jongeren hiermee bewezen dat zij zich aan de regels houden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).