Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De entree van Punda wordt nieuw leven in geblazen door de komst van een nieuw winkelcentrum.

winkelcentrumDat is althans de bedoeling van de eigenaar van het pand dat nu uit de grond wordt gestampt aan het Hendrikplein.
Het project, dat in december opgeleverd moet worden, omvat drie verdiepingen. Op de begane grond moeten minimaal veertien winkels komen. Op de eerste verdieping komen twee grote units met een ruim terras, bedoeld voor bijvoorbeeld restaurants, bar of nightlife. En tot slot moet er op de bovenste verdieping een hotel komen met zo’n twintig tot dertig kamers.
De eigenaar vertelt desgevraagd aan deze krant dat er voor zowel de winkels als de horecagelegenheden nog uitbaters worden gezocht. Eind deze maand zal meer duidelijk worden over het wervingsproces, maar eerst moet er nog een aantal details verder worden uitgewerkt. Zo is de boodschap.
De ontwikkeling van het ontwerp van architect Jorge Maia is in handen van aannemer LB Constructie. Het design van het toekomstige winkelcentrum is deels geïnspireerd op de historische stijl in de rest van Punda, ‘but we added a little flare’, aldus de eigenaar. Het gebouw moet wat hem betreft klasse gaan uitstralen, onder meer door de veertien grote gewelven die nu al zichtbaar zijn.
Hoewel veel ondernemers Punda verlaten wegens een dalend aantal bezoekers - onder meer door concurrentie van winkelcentra zoals Sambil, Zuikertuin en Promenade - laat de eigenaar van dit project zich daar niet door afschrikken. ,,We zijn hier al een aantal jaar mee bezig en wij zien veel potentie in Punda. Een nieuw initiatief kan het stadscentrum hopelijk nieuw leven in blazen. We beginnen met een nieuw gebouw, wat al een hoop voordelen met zich meebrengt, en hebben straks een uniek uitzicht op zee vanaf het terras.”
De bedoeling is dat het centrum een smeltkroes aan activiteiten gaat aanbieden. ,,Het moet een plek worden waar mensen kunnen komen eten, winkelen en plezier hebben in de weekenden”, vertelt de eigenaar. ,,Iets anders voor Punda, dat hopelijk voor weer wat meer beweging zal zorgen.”
Aan ‘critical issues’ zoals de parkeerdiscussie en het naastgelegen pand van voormalig bioscoop Cinelandia, wil de eigenaar zijn vingers niet branden. ,,Ik heb alle artikelen hierover gelezen en begrijp dat het erg gevoelig ligt”, zegt de man, die zich verder van elk commentaar onthoudt.
De buitenlandse eigenaar is eerder in de freezone actief geweest en is nu bezig met het opzetten van een eigen bedrijf dat verantwoordelijk is voor het runnen van de mall. Eind deze maand zal de bedrijfsnaam bekend worden gemaakt. Dan zullen ook de projectborden worden geplaatst, zal de uitbater van het hotel bekend worden gemaakt en kunnen ondernemers zich inschrijven voor een unit.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).