Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Meer dan 1.200 mensen kwamen zaterdag af op de banenmarkt van de toeristische sector. Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) is blij met het succes, maar tegelijkertijd bezorgd dat er zoveel werkzoekenden zijn op het eiland.

Chata banenmarktDat er zo veel belangstelling was voor de meer dan 100 vacatures van 25 bedrijven die diensten verlenen in de toeristische sector moet een ‘wake-up call’ zijn dat het juist nu belangrijk is om er alles aan te doen de toeristische industrie te steunen, schrijft Chata. De sector heeft de potentie om veel mensen direct werk te bieden. Op dit moment werken volgens Chata meer dan 11.000 mensen in het toerisme en draagt de sector met meer dan 900 miljoen gulden bij aan de lokale economie. ,,Duurzame groei van deze sector zal zorgen voor de creatie van werkgelegenheid en groei van onze economie. Feit blijft dat onze industrie direct één baan produceert voor elke 44 extra bezoekers die we welkom heten”, aldus Chata.
Op de banenmarkt stonden organisaties die direct met het toerisme te maken hebben, zoals hotels, touroperators en duikscholen, maar ook bedrijven die indirect bij de sector zijn betrokken, zoals in verband met beveiliging en financiële of juridische bijstand. Bezoekers konden zaterdag van 11.00 uur tot 18.00 uur in Sunscape Resort potentiële toekomstige werkgevers ontmoeten en deelnemen aan een van de workshops over bijvoorbeeld het opstellen van een cv, de voorbereiding op een sollicitatiegesprek en de rechten van werknemers (salaris, vakantiedagen, cao). Chata had werkzoekenden geadviseerd om goed voorbereid naar de banenmarkt te komen en meerdere kopietjes van een cv mee te nemen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).