Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nutsbedrijf Aqualectra begint binnenkort met het publiceren van weekprognoses van de stroomsituatie door de productie van de verschillende installaties af te zetten tegen de te verwachten vraag aan stroom.

aqualectraDoor een beeld te geven van de beschikbare stroom en de vraag daarnaar in de desbetreffende week, hoopt Aqualectra dat consumenten meer bewust gebruik zullen maken van elektriciteit en rekening houden met de beschikbare capaciteit. Dat maakt het nutsbedrijf bekend in een persbericht.
Binnenkort zal via publicaties op de Facebookpagina, de website en advertenties in kranten een overzicht worden gegeven van de dagelijkse maximale productiecapaciteit van alle eenheden voor de komende week en de piekuren van de vraag op een dag. Op deze ‘simpele wijze’ geeft Aqualectra de gemeenschap inzage in de geprojecteerde elektriciteitsproductie door de installaties aan de Dokweg, de dieselcentrale op het Isla-terrein en de gasturbine bij Mundo Nobo, naast wat er aan stroom geproduceerd wordt door het windmolenpark te Tera Kòrá, de installaties van Curaçao Refinery Utilities en de aggreko’s.
De publicatie van de weekprognoses vormt een onderdeel van de verantwoordelijkheid van een modern utiliteitsbedrijf om de samenleving een duidelijk beeld te geven van het gevoerde beleid voor de productie en distributie van elektriciteit, aldus Aqualectra. Vanuit diezelfde gedachte zijn andere middelen geïntroduceerd waarmee klanten het verbruik van stroom en water op verantwoorde wijze onder controle kunnen houden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het overzicht van water- en elektriciteitsverbruik op de rekening en de mogelijkheid om daarover informatie te krijgen via MiKuenta. Op de website van Aqualectra staat een overzicht van de geplande onderhoudswerkzaamheden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).