Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Slaaf Tula, de Curaçaose verzetsstrijder die in 1795 de leider was van de grootste opstand in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen, heeft gisteren een muzikaal eerbetoon gekregen.

tula Het concert is onder de titel ‘Tula - Konmemorá, Reflektá i Selebrá’ (Tula - Herdenken, Bezinnen en Vieren) georganiseerd door het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) in samenwerking met de Stadsschouwburg Amsterdam. Er zijn uiteenlopende muziekstijlen ten gehore gebracht zoals de tambú en de seú, muziek waar het gedachtegoed van Tula in doorklinkt. Multi-instrumentalist, componist, arrangeur Stanley Clementina was dit jaar de curator van het Tula Herdenkingsconcert en hij werd vocaal bijgestaan door de Curaçaose koningin van de tumba, Elia Isenia en zangeres Tamara Nivillac.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).