Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Slaaf Tula, de Curaçaose verzetsstrijder die in 1795 de leider was van de grootste opstand in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen, heeft gisteren een muzikaal eerbetoon gekregen.

tula Het concert is onder de titel ‘Tula - Konmemorá, Reflektá i Selebrá’ (Tula - Herdenken, Bezinnen en Vieren) georganiseerd door het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) in samenwerking met de Stadsschouwburg Amsterdam. Er zijn uiteenlopende muziekstijlen ten gehore gebracht zoals de tambú en de seú, muziek waar het gedachtegoed van Tula in doorklinkt. Multi-instrumentalist, componist, arrangeur Stanley Clementina was dit jaar de curator van het Tula Herdenkingsconcert en hij werd vocaal bijgestaan door de Curaçaose koningin van de tumba, Elia Isenia en zangeres Tamara Nivillac.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.