Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Berlijn - Met gepaste trots droeg Churandy Martina gisteren de Curaçaose vlag om zijn schouders, nadat hij samen met Chris Garia, Hensley Paulina en Taymir Burnet brons had veroverd op de 4x100 meter estafette op de EK atletiek in Berlijn.

brons,,Allemaal jongens van Curaçao”, aldus Martina glunderend.
De sprintmannen die voor Nederland uitkwamen, wisselden volgens ANP het stokje ‘foutloos’ en noteerden zo een tijd van 38,03 aan de finish. Een nationaal record. De oude toptijd was 38,21 en die liep de estafetteploeg eind juli bij de Diamond League in Londen.
Het goud in Berlijn ging gisteren naar Groot-Brittannië, dat finishte in 37,80. Turkije pakte zilver met een tijd van 37,98. In eerste instantie liep Burnet na de derde wissel als tweede het rechte stuk naar de finish op. Maar de snelle Turk Ramil Gulijev, winnaar van de 200 meter, raasde hem op de laatste meters voorbij.
In een eerste evaluatie, tegenover de pers, merkte Martina op dat vrijwel alle wissels goed gingen, maar dat Taymir misschien iets te vroeg startte. ,,Maar hé, we hebben een medaille en een Nederlands record”, aldus de sprinter die bekend staat om zijn positieve instelling.”
Martina zegt dat het team een goede vibe heeft, met elkaar traint en weet wat ze moeten doen. Paulina is het daar helemaal mee eens en voegt eraan toe dat de sprintploeg de juiste volgorde heeft gevonden. ,,Chris is een goede starter, Churandy maakt snelheid op het rechte stuk, ik moet in de tweede bocht ervoor zorgen dat we goed in positie blijven en Taymir kan het afmaken.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.