Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het aantal deelgenoten van het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) is vorig jaar gegroeid tot 21.696.

apcDat is een toename met circa 300 deelnemers. Ook het aantal bij APC aangesloten lichamen is gestegen naar 63.
,,Als grootste pensioenfonds van Curaçao met een deelnemersbestand van meer dan 21.000 deelgenoten en een vermogen van circa 4,8 miljard gulden staat APC midden in de gemeenschap en draagt voor een belangrijk deel bij aan de economische ontwikkeling van Curaçao”, schrijven directeur Evelyne Kruithof-Bor en bestuursvoorzitter Philip Martis in het jaarverslag 2017.
Drie additionele lichamen/organisaties zijn gedurende het jaar 2017 bij het fonds aangesloten, zijnde Curaçao Airport Partners (CAP), Fundashon Desaroyo di Deporte Kòrsou (FDDK) en Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao (AJJC), waarvan de formalisering ten tijde van het schrijven van het jaarverslag gaande was. Ook zijn de medewerkers van Fair Trade Authority Curaçao (FTAC) in 2017 bij het fonds aangemeld.
Van de deelgenoten is ongeveer de helft actief en de andere helft gepensioneerd dan wel met uitgesteld pensioen/premievrij. Zo zijn er 8.309 deelgenoten in actieve dienstbetrekking, 2.827 deelgenoten met uitgesteld pensioen/premievrij en 10.560 pensioentrekkenden. Aldus de door het Antilliaans Dagblad bestudeerde kerncijfers in het APC-jaarverslag.
Het bestuur en de directie zijn zich naar eigen zeggen ‘goed bewust’ van de verantwoordelijkheden die de positie van het pensioenfonds met zich meebrengt. ,,Verantwoordelijkheden die naadloos aansluiten op de ambitie en de positionering van het fonds. APC kijkt vooruit, is onstuitbaar innovatief en heeft zin in de toekomst!”

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).