Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Korpodeko geeft financiële ondersteuning voor de bouw van het Courtyard by Marriott Hotel naast de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in Otrobanda. Dat is nodig omdat de twee buitenlandse investeerders twee jaar geleden zijn afgehaakt.

courtyardMet de kapitaalinjectie van de ontwikkelingsbank Korpodeko wordt het financiële gat gedekt dat ontstond toen in 2016 de aandeelhouders Interamerican Promo Hotels uit de Verenigde Staten en BE Boulevard uit Ecuador afhaakten. Dat zegt Alberto Da Costa, directeur van CMC Real Estate, de ontwikkelaar van het project waarmee een investering van 60 miljoen gulden gemoeid is. Het gaat om de bouw van het Courtyard by Marriott Hotel en de Mega Pier Plaza.
De ondertekening van de overeenkomst tussen ontwikkelaar CMC Real Estate en ontwikkelingsbank Korpodeko, waarvoor de pers gistermiddag was uitgenodigd door minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling, ging op het laatste moment niet door, maar gebeurt ‘in ieder geval nog deze maand’. ,,Een puur logistiek probleem”, geeft Da Costa als reden. ,,Niet alle documenten waren klaar.”
Met de financiële steun van Korpodeko en de investering van Gold Investment Curaçao van initiatiefnemer Gilbert Ricardo, van Stichting Vidanova Pensioenfonds en van Stichting Pensioenfonds Isla Curaçao, wordt veertig procent van de kapitaalbehoefte voor het project gedekt. Voor de overige zestig procent van de kosten hebben lokale en buitenlandse institutionele beleggers twee jaar geleden al toezeggingen gedaan. ,,We hebben altijd contact gehouden en moeten de afspraken nu alleen herbevestigen”, zegt Da Costa. ,,Ik verwacht geen problemen.”
Op pagina 2
‘Zeker 153 kamers’


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).