Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Sargassowier in zowel het water als langs de kant en aan de oevers bij Ascencion is volledig verwijderd. De natuurorganisaties en GMN hebben ervoor gezorgd dat stankoverlast voor de omwonenden van Playa Charoma is voorkomen.

ascencionDat meldt Stichting Uniek Curaçao. Ook het strandgedeelte is volledig schoon en ‘gelandscaped’ opgeleverd. Enkel een paar hopen Sargassum op het strand moeten nog verwerkt worden, maar dat zal geen geuroverlast opleveren voor de omwonenden, zo wordt voorspeld.
,,GMN heeft hierin bewezen adequaat te kunnen handelen en de aannemer heeft een professioneel stukje werk geleverd in een relatief korte tijd. Door dit snel handelen is de omliggende buurten een hoop ellende bespaard gebleven, zeker in vergelijking met 2015”, zo doet de natuurorganisatie verslag op Facebook.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.