Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Sargassowier in zowel het water als langs de kant en aan de oevers bij Ascencion is volledig verwijderd. De natuurorganisaties en GMN hebben ervoor gezorgd dat stankoverlast voor de omwonenden van Playa Charoma is voorkomen.

ascencionDat meldt Stichting Uniek Curaçao. Ook het strandgedeelte is volledig schoon en ‘gelandscaped’ opgeleverd. Enkel een paar hopen Sargassum op het strand moeten nog verwerkt worden, maar dat zal geen geuroverlast opleveren voor de omwonenden, zo wordt voorspeld.
,,GMN heeft hierin bewezen adequaat te kunnen handelen en de aannemer heeft een professioneel stukje werk geleverd in een relatief korte tijd. Door dit snel handelen is de omliggende buurten een hoop ellende bespaard gebleven, zeker in vergelijking met 2015”, zo doet de natuurorganisatie verslag op Facebook.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).