Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De vordering van het Openbaar Ministerie voor de ontneming van ruim 2 miljoen gulden van oud-premier Gerrit Schotte (MFK) en zijn partner Cicely van der Dijs, is zonder enige basis.

schotteDat heeft de verdediging van het tweetal gisteren in de rechtbank tijdens dag twee van de behandeling van het vorderingsverzoek naar voren gebracht.
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft volgens het verdedigingsteam van Schotte en Van der Dijs ‘geen enkel inhoudelijk argument naar voren gebracht en heeft dus niet aan haar bewijslast voldaan’. ,,Het feit dat de rechter drie dagen heeft uitgetrokken voor de behandeling van de ontnemingsvordering, heeft al aangetoond dat een vonnis in de strafzaak Babel niet automatisch betekent dat iemand zich persoonlijk verrijkt heeft en dus automatisch geld kan worden ontnomen”, aldus de verdediging, die verder stelt dat dit een ‘misvatting’ is van het OM. ,,En die is vandaag rechtgezet in de rechtszaal.”
De verdediging van Schotte en Van der Dijs heeft het gerecht verzocht pas uitspraak te doen in de ontnemingszaak wanneer de Hoge Raad in cassatie heeft geoordeeld. Wanneer dat gaat gebeuren, is vooralsnog onbekend. De verdediging meent dat wachten tot een onherroepelijk vonnis op zijn plaats is; de veroordeling van de oud-premier en zijn partner staan immers nog niet vast.
De rechter liet gisteren weten onder andere wegens de complexiteit van deze zaak meer tijd nodig te hebben en daarom pas op 30 augustus om 13.30 uur uitspraak te zullen doen. ,,Ook dit laat al zien dat de stelling van het OM dat direct geld kan worden ontnomen na een veroordeling niet juist is”, zo meent de verdediging.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.