Onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé heeft Madurodam bezocht. Bij het bezoek is zij rondgeleid door archivaris Thea van de Dulk.

madurodamDe miniatuurstad Madurodam is door de ouders van de Curaçaose verzetsheld George Maduro gebouwd als herinnering aan hun enige zoon die tijdens de Tweede Wereldoorlog zich heldhaftig tegen de Duitse bezetters verzette en uiteindelijk in een concentratiekamp overleed. Op 9 mei 1946 kreeg George Maduro postuum de koninklijke onderscheiding Ridder 4e klasse der Militaire Willems-Orde. 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.