Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Suzy Camelia-Römer (PIN), heeft op uitnodiging van het Hospital Nobo Otrobanda een rondleiding gekregen door het gebouw van het nieuwe ziekenhuis.

rondleidinghno Daarbij kreeg ze updates over de stand van zaken wat betreft de bouw en het transitieproces dat in voorbereiding is. ,,Het hospitaal is niet alleen een nieuw gebouw, maar tevens een platform om tot een moderne zorgstructuur te komen voor de bevolking. Het is een groot en complex project”, aldus het bericht van HNO.
De drie verdiepingen in het nieuwe ziekenhuis zullen een totaal van 300 bedden bevatten met kamers die variëren van één bed tot vier bedden per kamer. ,,Er zijn geen klassen meer. Tevens zijn er zes operatiezalen, vijf verloskamers en 48 dialysestoelen. De Radiologie-afdeling zal onder andere een MRI en een CT-scan bevatten, en er is tevens een druktank.”
Naast het ziekenhuis is een zogenaamde ‘House of Change’ van waaruit de transitie wordt voorbereid en waar tevens cursussen worden gegeven aan het personeel van Sehos.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).