VVRP kondigt komst 60 appartementen op landgoed oud landhuis aan
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Ruim een jaar nadat deze krant de komst van appartementen voor 50-plussers bij Landhuis Saliña Ariba aankondigde, is het zover: minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijk Planning (VVRP) heeft de groep BSL een bouwvergunning verleend.

stadrust2Bij Landhuis Saliña Ariba, ook bekend als Landhuis Stadsrust, aan de Nieuwe Caracasbaaiweg komen appartementen voor 50-plussers die binnen bereik van medische zorg en huishoudelijke hulp willen wonen.

In een schriftelijke verklaring van het ministerie van Jesus-Leito wordt gemeld dat met het project van BSL nv een investering van ongeveer 15 miljoen dollar is gemoeid. In dit project worden 60 appartementen gebouwd, evenals recreatieruimtes zoals onder andere een zwembad, een gym, een permanente dokterspost en een kapperszaak. Op het landgoed zullen twee verschillende soorten appartementen worden gebouwd: vier appartementencomplexen die uit 6 units bestaan en drie appartementencomplexen die uit 12 units bestaan. Hoewel Landhuis Stadsrust - zo stelt het ministerie van VVRP - geen beschermd monument is, blijft het landhuis intact.
Deze krant sprak vorig jaar met BSL-directeur Luis Correa, die aangaf de naam Stadsrust eer te willen aandoen met de mogelijkheid van wonen in een park in de stad. Het stadslandgoed van bijna 13.000 vierkante meter ligt aan de Kaya Panacea, tussen de Saturnusstraat en de Nieuwe Caracasbaaiweg, tegenover Larry’s Bar & Grill. In de eerste helft van de 19e eeuw werd op deze plantage nopal gekweekt, een vijgcactus. Het landhuis, dat aan twee zijden een lange, brede galerij heeft, werd tot begin 2017 als woonhuis gebruikt. Op het landgoed verrijzen binnenkort appartementsgebouwen met drie woonlagen, alle voorzien van balkon, rond een bloeiende tuin die omringd is met bomen. De appartementen worden opgetrokken uit duurzame materialen. Bij het ontwerp is uitgegaan van de vraag wat vijftigplussers met een actief leven zouden wensen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Een rustige en veilige woonomgeving, een woning die weinig onderhoud vereist en van alle gemakken is voorzien. Met desgewenst huishoudelijke hulp en de optie van medische zorg als dat nodig is, aldus Correa.
Tijdens de bouw wordt gebruikgemaakt van verschillende aannemersbedrijven, aldus VVRP die hiermee aangeeft dat de komst van de nieuwe appartementen gepaard gaat met werkgelegenheid op het eiland. In augustus zal het terrein worden schoongemaakt en dan kan de bouw beginnen. Buurtbewoners zijn tijdens een bijeenkomst zowel door BSL als VVRP geïnformeerd over het project. Hierbij is afgesproken de overlast die gepaard gaat met de bouw te zullen minimaliseren. In de tussentijd kunnen buurtbewoners of andere belangstellenden met vragen terecht bij het kantoor van ROP via 4333200 of via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.