Havenmeester wil achterhalen welk schip anker heeft uitgegooid
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Havenmeester Marcel Laroche onderzoekt een incident waarbij koraal is vernield door het uitwerpen van een anker bij Boka (St. Michielsbaai). Dat heeft Laroche in gesprek met deze krant verklaard.

koraalbokaLaroche zei dat hij met het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) moet overleggen over de maatregelen die genomen kunnen worden. De havenmeester ontkende de geruchten dat vanuit het schip Berge Summit - dat onder de vlag van de Bahama’s vaart - iemand het anker in zee gegooid zou hebben. Op de vraag wie dan wel het anker had geworpen, gaf Laroche geen antwoord omdat de zaak nog wordt uitgezocht. Het onderzoek is nog in volle gang, aldus de havenmeester.
Het incident heeft afgelopen weekeinde plaatsgevonden. Patrick Geers, eigenaar van duikschool Wederfoort heeft de beschadiging aan het koraal ontdekt. ,,Ik heb meteen de autoriteiten gewaarschuwd. De havenmeester is langs geweest en heeft toen de opdracht gegeven om het anker in een rechte lijn naar boven te halen. Ik heb gezien dat duikers van Miami Diver aan het werk waren bij het schip.”
Jason Campbell van Miami Diver bevestigde aan deze krant dat duikers van het bedrijf aan het werk zijn bij het schip. Maar Campbell ontkent dat zij iets te maken hebben met het incident. ,,Wij zijn duikers, wij gooien geen ankers uit”, aldus Campbell. Afgezien van deze korte verklaring wilde hij verder geen commentaar op het gebeuren leveren.
Geers van duikschool Wederfoort hoopt dat de verantwoordelijken voor de vernieling aan het koraal daarvoor een fikse boete krijgen. De havenmeester hoopt vandaag meer over het incident te kunnen melden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.