Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Dog Sanctuary van Stichting DOG is officieel in gebruik genomen. Dit weekend zijn maar liefst zeventig honden verhuisd naar hun nieuwe stek, vlak bij Landhuis Pannekoek. Zo vertelt initiatiefneemster Djoeke Giliam tevreden.

hondjes
De stichting is acht weken geleden samen met sponsor Wout Tieleman, eigenaar van Kunuku Aqua Resort, begonnen aan de bouw van de opvang. Na anderhalve maand stond de basis en moest die alleen nog ‘hond-proof’ worden gemaakt, wat gebeurde met de hulp van een groot aantal vrijwilligers.
Zaterdag zijn alle honden in de vrachtwagens van Meyer Transport vanuit de tuin van Giliam vervoerd naar de grote opvang; een terrein van maar liefst 5.000 vierkante meter. Het is de bedoeling om ‘non-adoptable’ - bijvoorbeeld blinde, manke of oude - honden hier een waardig leven te bieden in een beschermde leefomgeving. De viervoeters hebben een groot speelveld, schaduwplekken en worden over vier compartimenten verdeeld op basis van hun individuele behoeften.
,,De honden vinden het helemaal geweldig; ze hebben veel ruimte en kunnen lekker rennen. Waar ze nog even aan moeten wennen, is de zandgrond, want ze waren bij mijn vorige huis klinkers gewend. Maar verder zie ik alleen maar kwispelende staartjes”, aldus Giliam.
De bouw is voor een groot deel mogelijk gemaakt door het bedrag van ruim 120.000 gulden dat eind vorig jaar werd opgehaald met een fundraisingactie. Hoeveel honden er in de nieuwe sanctuary terechtkunnen hangt voor een groot deel af van de financiële steun die Stichting DOG krijgt, van het aantal vrijwilligers dat zich aanbiedt om te helpen en de manier waarop de honden op elkaar reageren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.