Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Er zijn veel positieve ontwikkelingen gaande in Punda, zo meent Downtown Management Organization (DMO).
De organisatie noemt als voorbeeld de komst van nieuwe horecaconcepten, nieuwe appartementen die worden ontwikkeld, nieuwe evenementen en de komst van nieuwe, moderne winkels. ,,Juist het parkeerbeleid van PAC (Parking Authority Curaçao, red.) moet meegaan met deze positieve ontwikkelingen.”

parkeermeterDMO reageert hiermee op eerdere uitspraken van PAC-directeur Enrique Ribeiro in deze krant waarin gesteld wordt dat het parkeerbeleid niet de oorzaak is van de stilte in de stad. Volgens DMO wil de directeur van PAC daarmee de aandacht verleggen van het daadwerkelijke probleem, ‘namelijk het illegaal handelen van zijn organisatie waardoor er onvoldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn in de binnenstad’. Juist door de komst van extra concurrentie van nieuwe winkelgebieden en het online winkelen, is het tekort aan parkeerplaatsen een belangrijke oorzaak voor de vermindering van het aantal bezoekers in de stad, zo stelt DMO. ,,PAC heeft in de afgelopen jaren meer dan tachtig illegale parkeerabonnementen uitgegeven waardoor er te weinig parkeerplekken beschikbaar zijn voor de bezoekers. Naast het agressieve klembeleid dat gevoerd wordt door PAC, zorgt dit voor een negatief imago van Punda en Otrobanda.”
De stelling van Ribeiro dat het geld geïnvesteerd is in de infrastructuur, wordt door DMO betwijfeld. ,,De parkeermeters die er staan zijn in de afgelopen tien jaar nooit vernieuwd, het systeem is verouderd, vaak kapot en niet van deze tijd. Een ondernemer in hart en nieren, zoals de heer Ribeiro, zou juist het maximale uit het parkeerbeheer kunnen halen door mee te gaan met de tijd en samen te werken aan een beter parkeerbeleid zodat de economie van de stad verbetert”, aldus DMO, die het daarbij onterecht blijft vinden dat ‘een partij die niets met de binnenstad te maken heeft, profiteert van de opbrengsten van de parkeergelden in de stad’.
Dat Ribeiro stelt dat de overheid tekortgeschoten is in de afspraken en dat PAC daardoor nooit gelden heeft afgedragen, vindt DMO ‘nogal makkelijk’. ,,Er staat duidelijk is het bestek dat er gelden afgedragen moeten worden en dat er jaarlijkse rapportages opgeleverd moeten worden door de beheerder, wat nooit is gebeurd. Dat er nu, na tien jaar parkeerbeheer, onderhandeld wordt door PAC met de overheid over de precieze afspraken zegt voldoende over de intenties van PAC en hun verbondenheid met het hart van Curaçao en de economische situatie van ons Unesco Werelderfgoed-gebied”, zo meent DMO, die zich tot slot ook afvraagt wat de exacte inhoud wordt van het contract, ‘waarom dit al jaren duurt en waarom het nu aan het eind van de termijn wordt opgesteld, aangezien de voorwaarden voor de exploitatie al tien jaar geleden in het bestek beschreven zijn’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).