Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het programma van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) 2018 wordt uitgebreid met The Roots of Music Marching Crusadors. De jeugdige muzikanten uit New Orleans zullen zich op alle dagen over het festival bewegen als ‘artists on the move’.

rootsofmusicDat kondigt de organisatie aan in een persbericht. The Roots of Music is na orkaan Katrina in het leven geroepen om de jeugd in New Orleans mogelijkheden te bieden op het gebied van muziekonderwijs, academische ondersteuning en mentorbegeleiding. Zo wordt er tegelijkertijd alles aan gedaan om de muzikale en culturele erfenis van de stad te behouden.
Het programma houdt in dat kinderen tussen de 9 en 14 jaar per jaar 2.500 uur aan muziekgeschiedenis en muziekles kunnen krijgen op diverse instrumenten die bijvoorbeeld gebruikt worden in ‘marching’ bands. Ook worden zij getraind in samenspel en worden de kinderen klaargestoomd voor optredens. Dertien van de meest getalenteerde leerlingen komen naar het CNSJF om meerdere optredens geven, die de muzikale traditie van New Orleans weerspiegelen.
Het festival vindt plaats op donderdag 30 augustus, vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. Sting en Shaggy vormen samen een van de headliners van de vrijdagavond. Verder zullen Petti Labelle, Kamashi Washington, Jason Derulo, Spyro Gyra, Damian Marley en Sean Paul die dag het podium bestijgen.
De grootste namen van de zaterdag zijn ongetwijfeld Christina Aguilera en CeeLo Green. Maar ook andere internationale artiesten als Grace Jones, Burt Bacharach, KC and the Sunshine Band, Carlos Vives en het Michel Camilo Trio zullen dan hun opwachting maken.
Donderdag is er een gratis concert voor bezoekers die een combiticket voor vrijdag en zaterdag hebben gekocht, of die er op tijd bij waren toen kaarten voor de organisatie werden weggegeven. Op de line-up voor die avond prijken de namen van Farruko en Silvestre Dangond.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).