Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De constructiewerkzaamheden voor de nieuwe stroomproductiecentrale van 39 MW van Aqualectra aan de Dokweg lopen gesmeerd. Dat stelt het nutsbedrijf. Volgens planning moet de oplevering van de centrale, waar een investering van 70 miljoen gulden mee is gemoeid, in februari 2019 plaatsvinden.

dokwegEenmaal operationeel, zal Aqualectra met de nieuwe centrale over voldoende capaciteit en reservecapaciteit beschikken om de gemeenschap van stroom te voorzien, zo belooft het nutsbedrijf in een schriftelijke verklaring.
Wie langs de Dokweg rijdt, kan zelf kennisnemen van de werkzaamheden. Op dit moment is een robuuste vloer aangelegd om de productiemachines van de centrale te kunnen dragen. Het gaat hierbij om niet minder dan 800 kubieke meter aan beton. Deze basis moet bijzonder sterk zijn omdat hierop ook de generatoren zullen worden geplaatst, die samen niet minder dan 550.000 kilo wegen. Om de vloer is reeds de sterke ijzeren rand van het gebouw te zien waarin de centrale komt te staan. Inmiddels is 45.000 kilo van de in totaal 300.000 kilo ijzer gebruikt die beschikbaar is voor de constructie. Later zal in het constructieproces onder andere 25.000 meter aan kabel en 48.000 meter aan pijpleiding worden gebruikt. In de komende weken wordt het dak geplaatst en krijgt de basis van de schoorstenen en het gebouw waar de boilers worden geplaatst, vorm.
Momenteel is 12 procent van de totale werkzaamheden uitgevoerd en zijn 44 Curaçaoënaars aan het werk om het project op tijd op te kunnen leveren. Tijdens de piek van het project zullen volgens Aqualectra 125 werknemers betrokken zijn bij de bouw. Inmiddels zijn er op de constructieplaats 68 containers met materiaal en uitrusting. Dit aantal blijft groeien, aldus Aqualectra dat hierbij melding maakt van onder andere machineonderdelen. Uiteindelijk moeten ook de vier generatoren die in de centrale aan de Dokweg worden geplaatst, worden getransporteerd en geïnstalleerd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).