Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Aqualectra heeft de bouw van het nieuwe kantoor aan de Schouwburgweg uitgesteld. De directie kiest ervoor om voorlopig te focussen op een aantal ‘operationele zaken’, zoals de uitbreiding van de dieselcentrale aan de Dokweg.

aqua nieuwbouwHet nutsbedrijf wil voor een efficiëntere operatie al het personeel van de kantoren in Otrobanda en Mundo Nobo onderbrengen in één complex aan de Schouwburgweg. De bedoeling was oorspronkelijk dat rond deze tijd de aanbesteding voor een architect in gang zou zijn gezet, maar dat zal nu later dit jaar gebeuren. Aqualectra-directeur Darick Jonis verwacht dat de bouwwerkzaamheden vervolgens rond juni volgend jaar kunnen beginnen.
,,Het is een keuze, geen opgelegde beslissing”, benadrukt Jonis. ,,De afbouw van de nieuwe dieselplant is in een kritieke fase en vraagt de nodige aandacht.” De elektriciteitscentrale aan de Dokweg wordt uitgebreid met 39 megawatt tot 113 megawatt. Dat is nodig om in de toekomst te kunnen voldoen aan de structureel toegenomen vraag naar elektriciteit op Curaçao. De bedoeling is dat de nieuwe installatie februari volgend jaar in gebruik kan worden genomen.
Maar Jonis zegt dat ook de interne reorganisatie van het nutsbedrijf en de invoering van het nieuwe softwareprogramma SAP hebben geleid tot de keuze de bouw van het nieuwe kantoor even aan te houden. Medewerkers hadden tijd nodig om te wennen aan een andere werkwijze en de computersoftware.
De architect die ‘nog dit jaar’ wordt gekozen zal een definitief ontwerp moeten maken dat past bij de ideeën van de directie van het nutsbedrijf en bij de bestaande gebouwen in de omgeving, zoals het kantoor van KPMG en het APNA-gebouw. Uitgangspunt is de ‘artist impression’ die is gemaakt als een van de vereisten voor de uitgifte van het terrein. Jonis: ,,Het gaat om een kantorencomplex met minimaal drie, vier bouwlagen. Die zijn nodig om al onze personeelsleden te kunnen huisvesten.” De kosten zijn begroot op 20 tot 25 miljoen dollar.
Dat de verhuizing naar het nieuwe complex wat langer op zich laat wachten, heeft volgens Jonis geen extra kosten tot gevolg. De huidige kantoren bij Mundo Nobo en het Riffort in Otrobanda zijn eigendom van het nutsbedrijf. ,,We betalen dus geen huur”, zegt Jonis. Aqualectra maakt op beide locaties de weg vrij voor projecten die bijdragen aan economische ontwikkeling van het gebied. Want een nutsbedrijf hoort niet op een ‘prime location’, vindt Jonis. ,,Vroeger had OGEM een dieseleenheid op de plek waar nu het hotel Renaissance staat. Op eenzelfde manier is er na ons vertrek ruimte voor mooie toeristische ontwikkeling.”

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).