Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vakbond UGTK/Cadmu is blij dat de regering met One Laser Group (OLG) als exclusieve partner onderhandelt. De focus is wat de bond betreft gericht op het behoud van werk voor het personeel, aldus voorzitter Wendell Meulen in gesprek met deze krant.

insel,,Wij zijn optimistisch. Zo’n twee weken geleden hadden wij een eerste overleg met OLG. Begin deze week is er weer een overleg. Komende woensdag hebben wij een vergadering met de leden om hen te informeren hoe de gesprekken met OLG tot nu toe zijn gelopen”, aldus Meulen in gesprek met deze krant.
,,In gesprek met One Laser Group hebben wij het gehad over cursussen die het onderhoudspersoneel, de piloten en het baliepersoneel moeten volgen wanneer het zover is. De groep zal vluchten uitvoeren met een Q400-vliegtuig en een jet. Het personeel moet daarvoor getraind worden. De verwachting is dat de eerste tijd de vluchten via een wet lease worden uitgevoerd, waarbij het cabinepersoneel en de piloten van elders komen. Hierna worden de vluchten via een dry lease gedaan, dat wil zeggen met onze eigen werknemers.”
Meulen zegt kennis te hebben genomen van kritische reacties op de komst van OLG en de twijfel of de groep wel verder gaat met Insel Air. ,,Als wij vanaf het begin bij alles twijfelen, dan komen wij niet vooruit. Wij moeten ophouden om dingen meteen af te kraken. Zo heb ik gehoord dat Ramiz, de voormalige directeur van DCA, ook bij OLG zit. Dat is beslist niet waar.” Ramiz was de directeur/eigenaar van Dutch Antilles Express, de vliegmaatschappij die in 2013 failliet ging.
,,Wij moeten de hoop niet opgeven. Vergeet niet dat Insel Air met de rug tegen de muur staat. Het bedrijf heeft geen geld. De regering heeft 33 miljoen in Insel Air geïnvesteerd, maar het bedrijf kampt nog met problemen.”
Meulen hoopt dat Insel, als het zover komt, met de hulp van OLG blijft groeien. ,,Op dit moment is onze zorg het behoud van de arbeidsplaatsen voor de 150 werknemers die nog in dienst zijn. Als het bedrijf groeit, dan hopen wij dat er plek is voor een deel van de 300 mensen die in de loop van de tijd zijn ontslagen.”
Volgens de voorzitter blijft de maatschappij, als het tot een akkoord met OLG komt, onder dezelfde naam opereren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.