Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Warenhuis Palais Hindu zoekt een huurder voor het pand in de Prinsenstraat in Punda. Zodra die is gevonden verhuizen personeel en handelswaar naar de zaak in Zeelandia.

palaishindu,,We zijn in gesprek met twee partijen”, zegt Rajiv Daryanani, managing director van de Palais Hindu Group Curaçao. ,,Een internationaal bedrijf in de Verenigde Staten en een Chinese groep op het eiland.” Daryanani kan nog geen namen noemen, maar wil wel kwijt dat het Amerikaanse bedrijf in - ‘betaalbaar, maar luxer’ - schoeisel handelt en de groep van Curaçao zich richt op - ‘betaalbare en basic’ - artikelen voor de inrichting van huizen.
Palais Hindu zelf heeft betaalbaarheid hoog in het vaandel staan. Met de slogan ‘un bon preis pa un bon kalidat’ wordt allerhande koopwaar, zoals kleding, tassen, schoenen, cosmetica en parfum aangeboden aan een groot publiek. Maar voor een winkel met een dergelijk breed assortiment is eigenlijk geen plaats meer in Punda. Daryanani denkt dat alleen een conceptstore of een winkel met een uniek merk of product kans van slagen heeft. ,,Iets unieks waarvoor mensen echt naar de stad willen komen.”
De beslissing om het filiaal in Punda aan derden te verhuren was vooral lastig voor de oudere generatie. Rajiv Daryanani voert samen met zijn vader Ramesh en broer Sanjiv de directie van de Palais Hindu Group. ,,Het pand is eigendom van de familie en zal niet leeg komen te staan”, verzekert hij. ,,Mijn grootvader begon daar in de Prinsenstraat in 1928 met Palais Oriental en heeft het pand gebouwd. Later splitste de zaak zich op in Palais Hindu en Casa Radiante.” Onder leiding van vader Ramesh breidde Palais Hindu uit met winkels op Aruba, Sint Maarten en op Curaçao in de Vrije Zone en Zeelandia. Sinds de jaren tachtig wordt veel geïnvesteerd in onroerend goed en nu is de familie eigenaar van onder andere Salinja Shopping Mall, restaurant Fusions en twee panden in Punda (in de Prinsenstraat en de Herenstraat).
,,Technisch gezien zouden we in Punda door kunnen gaan”, zegt Daryanani. ,,Maar dat is niet goed. Het is beter als iemand met een passend concept de plek invult. Wij zien al enige tijd dat onze klanten liever naar Zeelandia komen dan naar de binnenstad, ook omdat je daar makkelijker kunt parkeren.” Sinds een jaar hebben vader Daryanani en zijn zonen de cijfers van de verkopen in Punda in de gaten gehouden. ,,De eerste zes maanden van 2017 waren oké, maar we hebben toen wel besloten dat als het verder zou afnemen we moesten overwegen om de ruimte aan een derde partij te verhuren.”
Meer bedrijven die behalve in Punda ook elders een zaak hebben, besluiten om uit de binnenstad weg te trekken of winkels samen te voegen. Textielwinkel Ackerman bijvoorbeeld is eerder dit jaar verhuisd naar een gloednieuw filiaal aan de Santa Rosaweg. En begin deze maand kondigde Boolchand’s aan dat de elektronicawinkel aan de Breedestraat wordt opgeheven en samen met alle andere winkels in Punda wordt ondergebracht op één locatie aan de Trompstraat.
Daryanani noemt het een ‘trend’. ,,In Punda zie je een ontwikkeling met meer restaurants en cafetaria’s, meer entertainment, en dat is goed. Er is wel handel mogelijk, maar dan moet je iets speciaals aanbieden.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).