Van een onzer verslaggevers
Willemstad - One Laser Group uit Miami is de partij waar de regering van Curaçao mee in zee gaat als kandidaat-strategische partner van Insel Air.

inselDit wordt naar verwachting vandaag bekendgemaakt door de ministerraad. Het is met name minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling die belast is met het traject om een investeerder te vinden die bereid is (werk)kapitaal, management, materieel en kennis te steken in de particuliere Curaçaose luchtvaartmaatschappij die eind 2016 in grote problemen kwam, mede door het uitblijven van circa 70 miljoen dollar aan betalingen vanuit Venezuela.
One Laser Group is géén vliegonderneming, maar naar verluidt een bundeling van meerdere bedrijven in Florida, waaronder aircargo-management. De investeerdersgroep, bestaande uit onder meer Venezolaanse zakenlieden, bezit zelf evenmin eigen vliegtuigen; die worden geleased. Zo verneemt deze krant.
De afgelopen periode is intensief gesproken met vertegenwoordigers van One Laser. Naar verwachting wordt de groep vandaag gepresenteerd als de partij waar de komende tijd op exclusieve basis mee wordt verder onderhandeld, maar het Antilliaans Dagblad verneemt dat deze onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn waardoor in regeringscentrum Fòrti rekening wordt gehouden met een mogelijk spoedige overeenkomst.
Eerder ketste een deal met Synergy Aerospace, onder andere eigenaar van het grote Avianca in Colombia, af. Dat had onder andere te maken met de eis om doorslaggevende zeggenschap.
One Laser Group zou genoegen nemen met 49 procent van de aandelen, zoals de wet voorschrijft voor een lokale luchtvaartmaatschappij, in combinatie met een andere wijze van invloed uitoefenen op de sturing van het bedrijf. Nadat Insel op eigen kracht niet verder kon, sprong de regering van Curaçao bij met een overbruggingskrediet van 33 miljoen gulden. Daarvoor kreeg de overheid 51 procent pand- en stemrecht.
Insel verzocht en kreeg eerst voorlopige en later definitieve surseance van betaling toegewezen, maar moet eind augustus verantwoording afleggen over de levensvatbaarheid van de intussen zeer sterk in omvang - qua vloot, bestemmingen en personeel - gekrompen maatschappij. Met One Laser Group hopen de regering en de particuliere aandeelhouders dichter bij een oplossing te zijn gekomen voor een succesvolle doorstart van Insel Air.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).