Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Twee maand na zijn aantreden als ceo (chief executive officer) van Insel Air neemt topman Jan Heppener alweer afscheid van de luchtvaartmaatschappij.

inselDat blijkt uit een mail die de Human Resources-afdeling intern heeft verstuurd aan het personeel. De collega’s kunnen daarin lezen dat Heppener aftreedt en tijdelijk wordt vervangen door Edward Heerenveen. Deze verandering is vrijdag van kracht gegaan.
,,Hoewel de heer Heppener maar kort bij Insel is gebleven, hebben we hem leren kennen als een zeer deskundige, begripvolle, zorgzame en eerlijke directeur. We willen de heer Heppener bedanken voor zijn waardevolle bijdrage aan ons bedrijf in de afgelopen paar maanden”, staat er geschreven.

Zijn iets eerdere vertrek heeft te maken met persoonlijke omstandigheden en is in goed overleg afgesproken, zo melden kringen rond Insel Air. Het was vanaf het begin de bedoeling dat Heppener zou weggaan als de deal met de strategische partner rond zou zijn. En daar zit de luchtvaartmaatschappij nu erg dichtbij.

Heppener bekleedde per 1 april de functie ‘managing director’ en nam later in april het stokje over van de Canadees Filiatreault, die vorig jaar februari was aangetreden als interim-ceo. Heppener werd mede door zijn indrukwekkende cv aangenomen als voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij had hiervoor al meer dan 40 jaar leiderschapsfuncties bekleed binnen de vliegwereld.

Onder zijn bewind is onder meer een akkoord gesloten om de vluchten naar Venezuela te hervatten, een nieuw leasetoestel in gebruik genomen om de jetservice naar Sint Maarten en Suriname te herstellen en een interlinecontract getekend met Sunrise Airways om samen te werken op hun onderlinge routes.

Maar bovenal is er - hoogstwaarschijnlijk - een strategische partner voor de luchtvaartmaatschappij gevonden. Minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling heeft aangekondigd deze donderdag of vrijdag bekend te zullen maken. Insel Air heeft een paar honderd miljoen gulden aan schulden en heeft tot augustus van dit jaar surseance van betaling gekregen van de rechter. Een strategische partner is van groot belang om de luchtvaartmaatschappij uit de brand te helpen. Deze partner krijgt 49 procent van de aandelen van Insel Air. Op de overige 51 procent heeft het Land Curaçao een pandrecht en stemrecht gekregen in ruil voor de lening van 33 miljoen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).