Van een onzer verslaggevers
Willemstad - George Jamaloodin wil nog deze week een civiele rechtszaak aanspannen tegen het Openbaar Ministerie (OM) omdat zijn goede naam te grabbel zou zijn gegooid.

jamaloodinDat zegt zijn advocaat Alicia Blonk namens haar cliënt in gesprek met onder andere de Extra en Vigilante.
Blonk voert aan dat in de zaak tegen Burney ‘Nini’ Fonseca door het OM veelvuldig Jamaloodins naam is genoemd, waarmee indirect gezegd zou zijn dat Jamaloodin schuldig is.
Ze stelt dat Jamaloodin nog niet gedagvaard is door het OM en daarom ook nog niet als verdachte is aangemerkt. Ook het OM bevestigt dit bij monde van Guillano Schoop. Wel is in 2016 een uitleveringsverzoek gedaan aan Venezuela om Jamaloodin naar Curaçao te halen zodat het onderzoek in de zaak Maximus, naar de vermeende opdrachtgever van de moord op Helmien Wiels, voortgezet kan worden. Hij wordt door het OM onder meer verdacht van betrokkenheid bij de moord op Wiels, maar ook voor andere misdrijven, waaronder valsheid in geschrifte en verduistering van subsidiegelden. Schoop vindt dat het erg lang duurt voordat Venezuela Jamaloodin uitlevert en het is ook niet duidelijk waar het nu vastloopt in de procedure. ,,Elk land heeft zijn eigen uitleveringsregels en die moeten gerespecteerd worden. Het is overigens niet zo dat een persoon lijfelijk aanwezig moet zijn om gedagvaard te worden”, aldus Schoop.
,,Dat zijn naam in een vonnis (van Fonseca, red.) veelvuldig genoemd wordt, is overigens des gerecht. De pleitnota van het OM had betrekking op Fonseca en niet op Jamaloodin. De vraag is of wij dan aansprakelijk zijn voor het noemen van zijn naam. Maar we wachten rustig af of de zaak ook echt aanhangig wordt gemaakt en dan pas zullen we kunnen reageren”, aldus Schoop. In het vonnis dat naar de pers is gestuurd wordt Jamaloodin overigens omschreven als ‘de toenmalige minister van Financiën van Curaçao [F]’.
Dat het om Jamaloodin gaat, is zo te achterhalen. Vervolgens wordt hij in het vonnis verscheidene malen aangehaald als [F] in uitspraken van getuigen en beschrijvingen van gebeurtenissen die uiteindelijk hebben geleid tot de veroordeling van Fonseca.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.