Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) onderzoekt onder welke voorwaarden er cannabisplantages op Curaçao kunnen komen. Het gaat om medicinale cannabis; marihuana en hasj voor recreatief gebruik blijven verboden.

cannabisDat zei GMN-minister Suzy Camelia-Römer donderdag tijdens een persconferentie. Voordat de teelt van medicinale cannabis mogelijk is, moet eerst de Opiumlandsverordening worden aangepast. Bovendien mag de teelt van wat ook wel ‘mediwiet’ wordt genoemd niet in strijd zijn met internationale verdragen. De overheid kiest ervoor om meerdere bedrijven een vergunning voor het verbouwen van medicinale cannabis te verlenen. ,,We willen geen monopolie, vanwege de continuïteit”, legt Camelia-Römer uit.
De overheid staat open voor plantages op het eiland vanuit het besef dat het gebruik van cannabis om medische redenen wereldwijd wordt gelegaliseerd. Camelia-Römer: ,,We moeten ook nadenken over wie verantwoordelijk wordt voor de verstrekking ervan.” In Nederland levert het Bureau voor Medicinale Cannabis mediwiet aan apothekers, ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen, maar ook aan instanties in het buitenland. De overheidsinstelling is ook verantwoordelijk voor de productie van cannabis voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden.
Medicinale cannabis is in Nederland op doktersrecept verkrijgbaar en wordt daar voorgeschreven als middel tegen pijn, ontstekingen en spasmen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).