Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling maakt volgende week donderdag of vrijdag de naam van de strategische partner voor Insel Air bekend.

insel airDat heeft de bewindsman tijdens een persconferentie verklaard. Insel Air heeft uit vier potentiële kandidaten een voorkeurskandidaat uitgekozen. De onderhandelingen vinden nu exclusief met deze partner plaats. Partijen hebben recent afgesproken nog even te wachten met de bekendmaking van de partner, zo heeft Martina meegedeeld.

De strategische partner krijgt 49 procent van de aandelen van Insel Air. Martina verklaarde dat de nieuwe partner geen problemen heeft met de zogeheten ‘effective control’ en ‘substantial ownership’ van Insel Air. Bij Avianca, de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij die vorig jaar in beeld was als partner, liepen de onderhandelingen juist spaak op deze punten. Voor Insel Air is het belangrijk om zo snel mogelijk een strategische partner te vinden. De vliegmaatschappij heeft tot en met eind augustus van dit jaar surseance van betaling van de rechter gekregen.

 

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).