Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Streamingdienst Skempi is bezig met het ontwikkelen van de ‘Skempi Coin’. Een virtuele munt waarmee artiesten in de toekomst moeten worden betaald.

skempiHet Curaçaose bedrijf hoopt hiermee de online muziekwereld ‘op revolutionaire wijze’ te veranderen.
De eerste royalty token wordt naar verwachting eind dit jaar gelanceerd. Zo maakte algemeen directeur en medeoprichter Boudino de Jong deze week bekend in een persconferentie.
De token wordt uitgebracht via een zogenaamde ICO (Initial Coin Offering) en wordt in de bekende ethereum blockchain geïntegreerd. Dat maakt de Skempi Coin een ERC20 token. De organisatie ontwikkelt ook een mining-proces dat gekoppeld wordt aan het streamen van muziek (via zogenaamde smart streams). Hierbij wordt, simpel gezegd, de intrinsieke waarde van een royalty token bepaald door twee parameters: gegenereerde omzet / totaal aantal streams. Skempi werkt nauw samen met het ministerie van Economische Ontwikkeling van Curaçao om dit totale proces binnen de huidige Curaçaose wetgeving te realiseren.
Als de coin gerealiseerd wordt, is dit één van de eerste initiatieven op het gebied van ICO die gerealiseerd wordt op het eiland. Als onderdeel van de ICO zal het artiestenaccount een van de eerste innovaties zijn. Dit artiestenaccount biedt onafhankelijke muzikanten over de hele wereld de mogelijkheid om hun eigen account op Skempi te creëren en te beheren. Dit geeft ze de volledige controle om hun eigen muziek via Skempi te publiceren. Voor nu bieden de nieuwe Skempi website én apps voor Android en iOS een nieuwe ervaring voor de gebruikers, inclusief een database met meer dan honderdduizend nummers. Er is ook een Premium account waar men offline toegang heeft tot muziek zonder reclame tussendoor. Meer over de Skempi Coin, inclusief de white paper, wordt in september 2018 bekendgemaakt.
Vijf jaar geleden begon Skempi al als streamingdienst. In eerste instantie focuste het bedrijf zich op het publiceren van onafhankelijke Caribische muziek. De organisatie blijft dit doen, maar gaat dit nu uitbreiden door muziek aan te bieden van onafhankelijke muzikanten van over de hele wereld.
Algemeen directeur De Jong zegt: ,,Vanaf het begin was het onze missie om de online muziekwereld op een revolutionaire wijze te veranderen, maar om echt betekenisvol te zijn heb je de beste technologieën nodig. Je kan niet verwachten dat je de muziekindustrie kan veranderen, als je niet minstens dezelfde, of betere technologieën gebruikt als die de gevestigde namen zoals Spotify, SoundCloud en Apple Music gebruiken.”
De laatste twee jaar heeft Profound Projects (een bedrijf uit Curaçao dat digitale projecten ontwikkelt) samengewerkt met een bedrijf uit Silicon Valley om de allernieuwste Skempi te ontwikkelen en nu is het zo ver: Skempi is officieel live.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).