Ranger Luigi Eybrecht van Stinapa is er dinsdag in geslaagd een uniek bezoek van een zeekoe aan Bonaire vast te leggen op video.

De West-Indische lamantijn, zoals hij officieel heet, is een zeer bedreigde soort en is nooit eerder gezien in het onderwaterpark van Bonaire. Het grote dier voedt zich met zeegras, algen en zelfs mangrovebladeren en is totaal ongevaarlijk. Er zijn nog ongeveer 2.500 exemplaren van de zeekoe of (in het Engels) manatee. Waarschijnlijk bezochten ze honderden jaren geleden vaker de wateren rond Bonaire, maar dit is de eerste keer dat er een bevestigde waarneming is gedaan.

zeekoe 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.