Ranger Luigi Eybrecht van Stinapa is er dinsdag in geslaagd een uniek bezoek van een zeekoe aan Bonaire vast te leggen op video.

De West-Indische lamantijn, zoals hij officieel heet, is een zeer bedreigde soort en is nooit eerder gezien in het onderwaterpark van Bonaire. Het grote dier voedt zich met zeegras, algen en zelfs mangrovebladeren en is totaal ongevaarlijk. Er zijn nog ongeveer 2.500 exemplaren van de zeekoe of (in het Engels) manatee. Waarschijnlijk bezochten ze honderden jaren geleden vaker de wateren rond Bonaire, maar dit is de eerste keer dat er een bevestigde waarneming is gedaan.

zeekoe 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).