Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het kabinet overlegt deze week nog over het verbod op livemuziek voor cafés en restaurants in Pietermaai. Dat verklaarde minister Steven Martina (MAN) gisteravond bij TeleCuraçao.

livemuziek Pietermaai copyMartina gaf aan kennis te hebben genomen van het feit dat de politie in het kader van handhaving het verbod heeft opgelegd. Sommige cafés hebben wel een vergunning voor livemuziek en anderen niet, aldus Martina. De minister verklaarde dat er veel verwarring is over de interpretatie van de vergunningen.

Martina hoopt zo snel mogelijk tot een gebalanceerd besluit te komen, waarbij er aandacht is voor de geluidsoverlast voor omwonenden, het belang voor de ondernemingen in Pietermaai en het toerisme en het nachtleven in dat deel van de stad. 

De minister beaamde dat het probleem van geluidsoverlast eerder aangepakt had kunnen worden. De overlast is te meten, zo stelde hij. Het moet voor de ondernemingen mogelijk zijn om bij liveconcerten binnen de geldende geluidsnormen te blijven.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).