Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op de Dag van de Vlag werd in de Nieuwestraat in Pietermaai het Project Ç gelanceerd.

projectc Het project bestaat uit een serie interviews met zestien verschillende vrouwen van diverse nationaliteiten, leeftijden, sociale achtergronden en beroepen: Women of Curaçao.
Tijdens de interviews hebben de vrouwen inspirerende quotes uitgesproken. Deze quotes zijn uit het interview gehaald en vertaald naar kunstzinnige portretten. Deze portretten, inclusief quotes, worden de komende zes weken op groot formaat in de open lucht geëxposeerd in de Nieuwestraat. De stoffen die de vrouwen dragen op de foto’s staan symbool voor verbinding.
De initiatiefnemers zijn geïnspireerd geraakt door de enorme diversiteit van nationaliteiten. Maar liefst 107 verschillende nationaliteiten wonen samen op Curaçao. Zij wilden achter de gedachten en motivatie van een aantal van deze groepen te kijken. De groepen leven vaak naast elkaar in vrede. Project Ç wil op een creatieve en inspirerende manier een bijdrage leveren aan het versterken van verbindingen tussen de verschillende bevolkingsgroepen en Curaçaoënaars. Dit laatste is een belangrijke factor in het ontwikkelen van een sterk land.
Het concept van project Ç is gerealiseerd door Inonge Anandala (artiest & stylist), Jouke Schauwaart (taalspecialist & schrijfster) en Marcel Truyens (fotograaf) in samenwerking met de zestien geportretteerde vrouwen.
De expositie is de komende zes weken te zien in de Nieuwestraat, de Fuikstraat en de Fuiksteeg in Pietermaai. De toegang is gratis.
Project Ç is mogelijk gemakt door Ennia, Project3 studios, Caribbean Legacy en Pietermaai District.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).