Van een onzer verslaggevers
Willemstad - China Development Bank is akkoord gegaan om Venezuela een lening van 5 miljard dollar te geven. De lening wordt als een reddingsboei voor het land omschreven, aldus een publicatie op de site van Oilprice.

pdvsa kantoorDoor de Venezolaanse minister Simon Zerpa van Financiën is bevestigd dat er een lening wordt verstrekt.
De Chinese bank investeert 250 miljoen dollar om de productie van PdVSA te verhogen. Afgezien daarvan wordt dus ook 5 miljard dollar geïnvesteerd in het Venezolaanse staatsoliebedrijf.
De lening is van levensbelang voor de noodlijdende oliemaatschappij die te kampen heeft met een snelle daling van de productiecapaciteit als gevolg van jarenlang mismanagement en de liquiditeitscrisis als gevolg van de Amerikaanse sancties.
Vorige maand produceerde PdVSA 1,36 miljoen olievaten per dag. Vijf jaar geleden lag de productie op 2,9 miljoen olievaten per dag. President Maduro heeft aangekondigd de productie tegen het eind van het jaar te willen verhogen met 1 miljoen olievaten per dag. Volgens de publicatie heeft de president toegegeven dat het lastig wordt om dit doel te bereiken.
Het artikel vermeldt dat het nog lastiger wordt het doel te bereiken als gevolg van de beslaglegging van ConocoPhillips op tegoeden van het Venezolaanse staatsoliebedrijf. Door de beslaglegging kan Venezuela niet aan de exportverplichtingen voldoen en liggen olietankers buitengaats te wachten om geladen te worden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.